• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] ile jechaliscie najwiecej ar 156 sw 1.9 jtd 115 km

• Autor wątku Autor wątku webmaster007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

webmaster007

Guest
ile jechaliście najwięcej ar 156 sw 1.9 jtd 115 km 2002r 205/65/16, żeby sie nie chwalić publicznie prosze o privy :)

moja niunia pojechała 182 a książka podaje 195 czyli to jakies 93% tego
.
115KM*93% = 106,5 KM czyli umarło mi juz 8,5 konia :( musze sie wybrac na hamownie do vtecha

od razu jakiegos wirusa wsadze na 140 KM czuje :)

licznikowe 210. Ostatnio jednak zrobiłem profilaktyczny remont silnika + wymiana świec i zawiechy więc liczę na więcej. Tylko go trochę podocieram i przeprowadzę testy.

gardlo ale masz 2.0 w tsie :) ja normalnie jestem rozczarowany mialem 2.4 jtd szybciej i mi brakuje :) kucy

a to sorry, myślałem że chodzi o ogólne osiągnięcia, a tu widzę że chodzi o określoną kategorię. Wycofuję się więc rakiem... :oops: Na osiągi to ty złe autko kupiłeś, 2.5 w benzynie to minimum aby móc powalczyć na poważnie. Disle i silniki benzynowe poniżej 2.0 wystarczą zaledwie do bezstresowej jazdy turystycznej.

gardlo napisał:
Disle i silniki benzynowe poniżej 2.0 wystarczą zaledwie do bezstresowej jazdy turystycznej.

przeraziłbyś się jakbym Cię przewiózł moim dieselkiem... 2.4 na virusie + trochę zmian pod maską :twisted: Ups... Zapomniałem, że to nie ten dział, w "Tuning" znajdziecie jeszcze dziś opis zmian mojej Niuni :twisted:

gardlo napisał:
... Disle i silniki benzynowe poniżej 2.0 wystarczą zaledwie do bezstresowej jazdy turystycznej.
No myślę, że mojemu M-jetowi nie dałbyś rady swoim 2.0TSem...

Starscream napisał:
gardlo napisał:
Disle i silniki benzynowe poniżej 2.0 wystarczą zaledwie do bezstresowej jazdy turystycznej.

przeraziłbyś się jakbym Cię przewiózł moim dieselkiem... 2.4 na virusie + trochę zmian pod maską :twisted: Ups... Zapomniałem, że to nie ten dział, w "Tuning" znajdziecie jeszcze dziś opis zmian mojej Niuni :twisted:

Gardlo napisal ze silniki ponizej 2.0 + w domysle nie modyfikowane. Ty masz wieksza pojemnosc i moda wiec sie nie zaliczasz do tej kategorii

Maciek-156 napisał:
gardlo napisał:
... Disle i silniki benzynowe poniżej 2.0 wystarczą zaledwie do bezstresowej jazdy turystycznej.
No myślę, że mojemu M-jetowi nie dałbyś rady swoim 2.0TSem...

Toż to przecież napisałem że poniżej 2.0 to nie ma z czym do gosci wyskakiwać i małem też na mysli swoje autko. Prawdziwa zabawa zaczyna się powyżej 2.5L, a to czy ty mnie swoim multi-kulti wyprzedzisz, czy ja ciebie to nie ma znaczenia, gdyż pogodzi nas stara prosta 2.5 litrówka, a za 3.2 to sobie mozemy tylko spaliny powąchać :mrgreen: .

Wczoraj na końcówce a4 w Krakowie leciałem licznikowe 185 moją niunią, więc chyba nie jest źle jak na standardowe 1.9 105KM a podejrzewam ze by jeszcze poszła ale nie chciałem za dużo cisnąć bo mam ją dopiero 2 miesiące i muszę poznać dobrze to autko. Co do osiągów to jak kolega wczesniej napisał: wystarcza do bezstresowej jazdy i wyprzedzania bez różańca w ręku :) ale już nią nie poszalejesz. Natomiast kupując auto z takim silnikiem nie spodziewałem się niczego więcej więc jestem zadowolony, między 80-150 km/h jest bardzo przyjemnie pozdrawiam

moja nunia na trasie wroclaw katowice pomknela 227 km wydawalo mi sie to troszke za duzo ale nawigacja pokazala mi to samo :D gonilem nowe mondeo

No to co tu porównywać?
Skoro Twoja 156 ma 180KM, a seryjny 2.0 TS 155 :roll: :roll:
Chyba że porównanie odbyłoby się na krętych, alpejskich drogach. Wtedy diesel dostał by baty :lol: Bo w końcu Alfy służą do jeżdżenia po zakrętach, a nie ścigania się na prostej, prawda?

[quote="BartekL"
Chyba że porównanie odbyłoby się na krętych, alpejskich drogach. Wtedy diesel dostał by baty :lol: Bo w końcu Alfy służą do jeżdżenia po zakrętach, a nie ścigania się na prostej, prawda?[/quote]

a to niby dlaczego tak twierdzisz? Myślę, że tu bardziej liczy się kierowca... Poza tym swoim klekotem już trochę mocnych aut objechałem a do tego pali tyle co nic- zaleta diesla nad benzyną :lol:

Starscream napisał:
[quote="BartekL"
Chyba że porównanie odbyłoby się na krętych, alpejskich drogach. Wtedy diesel dostał by baty :lol: Bo w końcu Alfy służą do jeżdżenia po zakrętach, a nie ścigania się na prostej, prawda?

a to niby dlaczego tak twierdzisz? Myślę, że tu bardziej liczy się kierowca... Poza tym swoim klekotem już trochę mocnych aut objechałem a do tego pali tyle co nic- zaleta diesla nad benzyną :lol:[/quote]
Diesel jedzie w bardzo niewielkim przedziale obrotów. Musiałbyś się mocno namachać wajchą...
Tylko nie pisz mi że diesle wygrywają w LeMans :wink: :wink:
I znowu zeszliśmy na temat benzyna vs diesel... :lol:

Amortyzatory
Powrót