• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] emblemat na grillu

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Mam zniszczony emblemat na grillu w mojej Alfie. Odkleiła się ta folia ochronna i zima zrobiła swoje - jest troszkę wyblakły i porysowany. Na szczęście mam drugi, niemal nowy i chciałbym go wymienić. No i tu pojawia się problem...
Otóż po zdemontowaniu grilla, odkręciłem nakrętką z emblematu, następnie oddzieliłem od siebie część chromowaną od czarnego plastyku (jest tam 5 zatrzasków). Następnie zdjąłem można powiedzieć 2 "segery" trzymające emblemat, ale on, ani rusz - nie drgnie! Prawdopodobnie oprócz tych dwóch okrągłych blaszek z otworami, które pozwoliłem sobie nazwać segerami :) emblemat jest chyba jeszcze przymocowany jakimś klejem...
Niestety siedzi bardzo mocno i nie można go zdemontować.
Czy ktoś z Was robił już coś takiego?
Póki co polakierowałem bezbarwnym emblemat, żeby się całkiem nie zniszczył, ale mam nowy, który leży w garażu i czeka aż uporam się z tym "starym"
Pozdrawiam.
- Rafał

kurcze ja tez juz mysle nad wymiana zwlaszcza tył by sie przydał :roll:

pozdro

Re: emblemat na grillu

Ta taśma trzyma bardzo mocno. Ja poprostu zrobiłem tak samo jak ty a na tym poziomie przewierciłem wiertarką i podważyłem nożem. Po temacie.

Re: emblemat na grillu

cysio napisał:
Ta taśma trzyma bardzo mocno. Ja poprostu zrobiłem tak samo jak ty a na tym poziomie przewierciłem wiertarką i podważyłem nożem. Po temacie.
Chyba nic innego mi nie pozostaje. Jednak jeśli przewiercę to uszkodzę ten stary emblemat, no, ale on nie jest jeszcze w takim złym stanie, bo go troszkę "odratowałem" i mógłby jeszcze posłużyć. No tylko, że skoro mam w lepszym stanie drugi, to stwierdziłem, że go zamontuję, a tu taki klops ;)
Dzięki za sugestie i rady, przynajmniej jestem spokojny, że żaden maniak cudzej własności nie będzie miał szans, co najwyżej, albo co gorsza może uszkodzić grill :(
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót