• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] elektryka, zwarcie pomocy

• Autor wątku Autor wątku kamil_gdansk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil_gdansk

Guest
czołem forumowicze:). Mam bardzo wielki problem przepala mi sie bezpiecznik. Zeby zwiezlic temat mam 2 fotki. Pierwsza dotyczy bezpiecznika:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b3a16c5bd003d7a0

(na fotce jest wsadzony bezpiecznik 10 a powinien byc 15 to tylko tym czasowo wsadzilem, bo wszystkie 15 sie zjarały jakie mialem)

druga kątrolek ktore sie zapalaja przy jego przepaleniu, a jest ich 4 (abs-u jest slabo widoczna na fotce):

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=96aa7f61c27d3ca4

aa i najwazniejsze chyba, prędkosciomiesz tez nie dziala wtedy

problem polega na tym ze gdzies musi sie robic zwarcie ale nie wiem gdzie tego szukac. mial ktos z was taki problem i bedzie w stanie mi pomoc?????????????? lub ktos kto sie na tym zna??? dzieki pozdrowionka

Re: elektryka, zwarcie pomocy

Oj to nie ciekawa sprawa, niewiem czy bez komputera się obejdzie, elektryka to ciężka sprawa ja proponuje serwis i kompa.

komp tu raczej nic nie pomorze poniewaz zeby zadzialal i wykryl bledy musi byc tam prad a po uruchomieniu zaplonu odrazu bezbiecznik pada wiec pradu w tych miejscach od tego bezp nie ma:(

Zdecydowanie pomoże komputer bo ECU testuje wszystkie obwody

Amortyzatory
Powrót