[156] dziwny chrobot podczas jazdy:(

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
dzis jak wracalam do domu zauwazylem dziwny chrobot gdzies w okolicy przedniego kola z lewej strony. Cos jakby efekt dzialania mlynka tylko nie jest to ciagly dzwiek tylko tak jak obciera np zosemkowane kolo. Ogladalem tak z grubsza i nie widac zeby sie cos mialo obcierac zreszta gdyby sie obcieralo to dzwiek bylby ciagly. Dodatkowo jak przyspieszam lub hamuje to sie ucisza a jadac na luzie lub nie dodajac gazu slychac najbardziej.

co to moze byc? :shock:

wysprzęglik sprzęgła [całość z łożyskiem oporowym]. Prawdopodobnie do wymiany

kurde faktycznie jak mi gaz zakladali to kolo bylo odkrecane ale przejechalem juz ze 250 km od tego czasu i dopiero teraz sie takie cos objawilo ale sprawdze jutro :roll:
Ja zaczalem podejrzewac ktorys przegub (wewnetrzny raczej) mam nadzieje ze to tylko kolo:P

mam taki sam problem w warsztacie mechanicy powiedzieli mi że to łożysko półosi jest do wymiany wraz z obudową. teraz mam problem bo nie wiem gdzie takie coś znajdę ;/ ma ktoś może dojście do takiej części ??

na szczescie u mnie to bylo niedokrecone kolo:) :shock: ale dzwiek jakos nie dawal sie skojarzyc z niedokreceniem

zazdroszczę.. chciałbym żeby i u mnie koło było nie dokręcone :P

602584823 jest tez drugi numer poszukaj na forum np wpisz zapytanie "szwagry" albo ciechanow to powinno cos wyskoczyc:)

Amortyzatory
Powrót