[156] czy zwykly mechanik sobie poradzi?

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
Mam do wymiany:
1.łozysko przod (zapala sie czasem kontrolka ABS)
2.wszystkie wachacze przod gumy na stabilizatorze i laczniki stabilizatora (wymieniam wszystko za jednym zamachem tak na wszelki wypadek a czesci VEMA ;))
3.filtr powietrza plyn do chlodnicy i termostat
4.klocki tarcze tyl

czy solidny mechanik ktory pracowal duuuzo lat w serwisie FIATA(dawne czasy) a od dlugiego czasu na wlasny rachunek ale nigdy nie robil alfy poradzi sobie z takimi wymianami czy sa jakies kruczki i moze sie wylozyc:(( Sprawa pilna bo jestem umowiony na jutro

help help:)
najlepiej na gg 2817018

a co to za filozofia? :) jesli nie jest jakims zupelnym partaczem to nie powinien miec zadnego problemu. nie wiem tylko czy Vema to dobry wybór...

ja tez nie wiem czy dobry ale postanowilem to sprawdzic a gosciu ktory sprzedaje te wachacze jezdzi alfa i sam ponoc ich uzywa:) Mowil ze byla jakas kiepska partia VEMY ale ze ogolnie nie sa zle a cenowo to 50% TRW wiec kupilem;)

czy po wymianie lozyska czujnik nie bedzie sie odzywal ? czy tez juz jest do wymiany? bo konrolka ABS zapala mi sie od czasu jak zaczelo padac lozysko

Jeśli jesteś z warszawy to mogę Ci dać namiary na mechanika od Alf i będziesz w 100% pewien :wink:

to daj ;) zobaczymy ile bierze bo ten to mechanik u moich rodzicow tani ale wiem ze nie jest partaczem tylko solidnie robi tyle ze alfy jak sam przyznal nigdy nie robil dlatego pytam czy sie nie wylozy;))

bmw535i89 napisał:
Mam do wymiany:
1.łozysko przod (zapala sie czasem kontrolka ABS)
więc mam rozumieć że na podstawie kontrolki Abs mierzysz zużycie łożyska?:P te czujniki mają to do siebie że o tą porę roku,o zwiększonej wilgotności powietrza - wilgotnieją i świrują:P mam to samo jak auto postoi ze 2 tyg na dworzu, jednak parę dni w ciepłym garażu usuwa problem z abs:)

JUz po wymianie:) cisza i spokoj tylko zobaczymy jak dlugo;)

Napisze co i za ile bylo zrobione:P Zaplacilem 450zl za:
Wymiana wachaczy przod dol VEMA
Wymiana wachaczy przod gora VEMA
wymiana gum na stailizatorze przod oryginal
wymiana lacznikow stabilizatora jakas firma zapomnialem jaka
wymiana termostatu
wymiana filta powietrza
wymiana plynu do chlodnicy plus plyn od mechanika
wymiana lozyska przod
wywalenie wnetrza katalizatora (bo byl rozsypany)
wymiana tarcz i klockow tyl

dodatkowo zaizolowali mi przewod od ABS bo byl przetarty (moze to powod tego ze mi sie wlacza konrolka ABS?) notabene nadal sie wlacza:(

NIe wiem tylko czemu po wymianie termostatu temp w czasie dlugiej jazdy (prawie 100km) nie dochodzi do 90 stopni tylko trzyma sie na 80 albo prawie 80 dopiero jak sie zatrzymalem i pochodzil silnik to doslzo do 90 :( co to moze byc?

bmw535i89 napisał:
NIe wiem tylko czemu po wymianie termostatu temp w czasie dlugiej jazdy (prawie 100km) nie dochodzi do 90 stopni tylko trzyma sie na 80 albo prawie 80 dopiero jak sie zatrzymalem i pochodzil silnik to doslzo do 90 :( co to moze byc?

U mnie to normalka, wiec chyba nie masz co sie martwic:)

Ja mam co prawda 2.0 T.S., ale tez jak sie jedzie gdzies dluzej, bez stawania na swiatlach chociazby, to temp. silnika nie ma 90 stopni a mniej (kolo 80)... Jak postoje z 5 minut w jakims korku to lapie rowne 90 i trzyma... Tez mi sie to wydaje normalne.

Amortyzatory
Powrót