• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Czujnik ciśnienia doładowania

• Autor wątku Autor wątku przemgodz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemgodz

Guest
Witam,

Panownie byłem ostatnio na serwsie na diagnostyce i okazało się iż mam do wymiany czujnik ciśnienia doładowania, możecie mi powiedzieć co to takiego ??? :)
Nie wiem jak to wygląda gdzie to jest. Chciałbym u siebie w aucie znaleść przynajmnije numer części aby poszukać po alllegro lub etc...

Dzięki,

Maciek,

Wielkie dzięki jesteś wielki ,

3 maj się

pzdr,

Witam,

Temat wrócił, niestety, kurcze nie wiem co dalej pomóżcie....

Najpierw pojawił mi się komunikat "Power Motor Control Failure", potem:
- wyczyściłem EGR'a (nie pomogło)
- zrobiłem diagnostykę (do wymiany czujnik ciśnienia doładowania, wymieniłem i nie pomogło)

Poradzcie co dalej ????? :x

Dzięki i pozdrawiam,

Opisz kiedy ten komunikat pojawia się, w jakich warunkach?

co dokładnie wyskoczyło na kompie?

Czujnik wału korbowego Ci sprawdzili? Nie znam się ale coś podobnego czytałem kiedyś na innym forum - niestety linku nie zapisałem...

własnie chodzi o to iż błąd ten pojawia się różnie,
czasami jeżdze cały dzień i nic, czasami co jakiś czas pojawia się i znika po ponownym zapaleniu. Czasami jest tak że błąd się świeci a auto jeździ normalnie.
Objaw jest taki że auto nie ma mocy, kręci się do około 3500 obr/min. Nie działa wtedy turbina i tempomat.
Komunikat brzmi dokładnie "Power Motrol Control Failure"

A jak czyściłeś egr to wyczyściłeś przepustnicę i te kanaliki ?
elektrozawór przy egr działał? - tzn ten trzpień wychodzący z elektromagnesu ruszał się lekko?

Amortyzatory
Powrót