• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] bagnet!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku wojas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojas

Guest
witam wszystkich. moja problem polega na tym ze mam nowy silnik (po remoncie ) 2.o ts w poprzednim silniku moj bagnet byl caly plaski i nie bylo problemu z odczytaniem poziomu oleju. w tym silniku mam inny bagnet (prawie cala dlugosc jest z skreconego drutu a na samym koncu jest plaska czesc na ktorej sie odczytuje.po wymianie oleju zalalem nie cale 5 litrow przez toz ze bagnet wprowadzil mnie w blad (chyba).wymiana razem z filtrem.i przy porannym zimnym silniku sprawdzam poziom oleju przy pierwszym wyjeciu pokazuje mi minimum, przy kolejnej prubie pokazuje mi ze jest nad maximum.przy szybkim wlozeniu i wyciagnieciu bagnetu pokazuje mi minimum ale duza kropla splywa z punktu max. dziwne dla mnie a jesli poczekam troche to pokazuje ze jest nad max. jest to silnik po remoncie jezdzi dobrze wody nie ubywa po 1000.km wymienilem olej i chce tzrymac poziom oleju ale nie moge. moze wy macie jakis pomysl? jutro sprobuje pojechac na zlomowiski i wyjac z jakiegos brava lub co s wtym stylu bo nie ma alfy w poblizu na zlomowisku i sprubuje na innej miarce.
co wy na to?
dzieki za wszystkie rady

z tego co mi sie zdaje to masz bagnet od vw albo audi bo tam takie są no chyba ze alfa JTD ma taki , w każdym badź razie będzie ci pokazywał źle poszukaj dobrego bagnetu

wojas napisał:
prawie cala dlugosc jest z skreconego drutu a na samym koncu jest plaska czesc na ktorej sie odczytuje
ja tez mam taki w swojej Alfie 156 2.0 T.S to znaczy ze mam zly ? choc wydaje mi sie ze dobrze pokazuje mi stan oleju, ale musi naprawde stac na plasko bo jak stoi lekko z gorki doslownie niezauwazalnie to od razu jest ponad max...;/ ?

ja nie zmieniam polozenia samochodu tylko wyciagam bagnet pokazuje minimum wkladam z powrotem i wyciagam za minute pokazuje max. czasami jak wloze i wyciagne zaraz to jedna strona bagnetu jest w oleju a druga nie :) dziwne :)

W JTD jest taki bagnet jak opisujesz, kolega w TS ma również całkowicie płaski i z koniczynką w uchwycie :P

Witam

Ja tez mam taki, troche zimno ale skoczyłem :P brrrrrrr

pozdrawiam

jednak wlasciciel alfy romeo to jest ktos. inny niz inni :)
wlasnie taki sam ma bagnet :) dziekuje za poswiecenie i pomoc. :D
tak sobie mysle jak nalalem okolo 5 litrow a powinno byc 4,40 to ma prawo tak mi pokaywac poza max ale dlaczego tak pokazuje ze wyciagne to pokazuje min a kropla spywa z nad max i pokrywa bagnet a jesli dluzej przytrzymam w silniku to pokazuje nad max. kazdy pomiar powienien pokazywac tak samo. ciekawe ile kosztuje nowy bagnet caly plaski ?macie orientacje?

Dla porównania w JTD wygląda tak:

ale dziwny :shock:
Ja mam zwykly plaski zakonczony zoltym plastikiem z koniczynka

Mój też jest zakończony żółtą kończynką więc Twój chyba nie jest orginalny z silnika 2.0 TS. :shock:

moj tez ma konieczynke :) mysle ze pierwszy odczyt jest dobry a gdy dluzej potzryma sie bagnet w rurce to splywa olej na nia i zle pokazuje. trzeba wlozyc iza 2 sek wyjac. tak mysle:) a wy?

ja mam sprezynke-drut, koniczynke na koncu, ale listewke pomiarowa inna niz w JTD. Moze byly dwie wersje bagnetu?

w wolnej chwili dam foto.

Amortyzatory
Powrót