• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] alufelgi

Te pierwsze w super stanie to ponoć 5 x108. To jak w końcu? czy doszukałeś się odpowiedzi na pytanie czy były jakieś 156 na takim rozstawie a nie wyłącznie 5 x98 ?

csscss napisał:
Te pierwsze w super stanie to ponoć 5 x108. To jak w końcu? czy doszukałeś się odpowiedzi na pytanie czy były jakieś 156 na takim rozstawie a nie wyłącznie 5 x98 ?
Nawet nie zwróciłem uwagi, że w przypadku pierwszych to rozstaw 5x108. Jednak nie ma to znaczenia, bo są identyczne z rozstawem 5x98.
Co do tego czy spotkałem 156 z rozstawem: 5x108, to powiem, że nie. Co więcej, jestem przekonany, że nigdy fabryka takiej wersji nie wypuściła...
A co myślisz o felgach?
Podobają się?
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie jest to sedan ale w ciemnym kolorze :)
Jak chcesz mogę zrobić więcej zdjęc jutro.
Pozdr

ralf1977 napisał:
Nie jest to sedan ale w ciemnym kolorze :)
Jak chcesz mogę zrobić więcej zdjęc jutro.
Pozdr
Dzięki!
Masz piękny samochód, gratuluję.
Gdybyś dysponował zdjęciem z boku samochodu, byłbym Ci wdzięczny.
P.S. zawieszenie to seria, czy troszkę obniżone?

W imieniu mojej A... dzięki za komplement:)
Zawieszenie generalnie mam seryjne, zmieniłem jedynie sprężyny na Eibach pro-kit. Przód poszedł o jakieś 3cm w dół, a tyl o 3cm w górę :)
Jutro zrobię parę zdjęć z boku.
Pozdr

ralf1977 napisał:
niema za co :)
ralf1977 napisał:
Eibach pro-kit. Przód poszedł o jakieś 3cm w dół, a tyl o 3cm w górę :)Pozdr
nie ma przez to dysproporcji?
Ja też mam Eibacha (czerwony) przód -40 bodajże, a tył -35. Jeździsz na seryjnych amortyzatorach?
W takim razie czekam na zdjęcie. Podobają mi się te felgi, może znajdę chętnego by się wymienić na moje 17" :)
Pozdrawiam.
- Rafał

alces1 napisał:
Podobają mi się te felgi
no Panie Rafał takie felgi to bajka - szprychy w 17" sam bym chciał mieć ale wieczny problem ( kasa )
życze powodzenia w poszukiwaniu chętnych na zamianę
a fotki jakieś sa na alledrogo
kilka znalazłem ( nie wiem czy wszystkie na 17" )
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5648769
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5742110
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5123957
wg mnie wygląda na nich zaj..............

alces1 napisał:
ralf1977 napisał:
niema za co :)
ralf1977 napisał:
Ja też mam Eibacha (czerwony) przód -40 bodajże, a tył -35. Jeździsz na seryjnych amortyzatorach?
W takim razie czekam na zdjęcie. Podobają mi się te felgi, może znajdę chętnego by się wymienić na moje 17" :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Daje 1000zl i moje 16 ( całkiem na poważnie) . za twoje 17. Osobiśćie wole te twoje niż szprychy.

Daje 1000zl i moje 16 ( całkiem na poważnie) . za twoje 17. Osobiśćie wole te twoje niż szprychy.[/quote]
Jest to ciekawa propozycja, nie ukrywam, ale na razie nie skorzystam. Dziękuję.
Gdybym jednak sprzedawał te felgi, a dodam, że mam ich 5 sztuk, to dowiesz się o tym pierwszy.
Pozdrawiam.
- Rafał

Rafał twoje felgi są bardzo fajne . Ale szprychy to szprychy , mi to właśnie one się najbardziej podobają .
Wklejam kilka zdjęć .

taif napisał:
Rafał twoje felgi są bardzo fajne . Ale szprychy to szprychy , mi to właśnie one się najbardziej podobają
Otóż to! Co prawda ze swoich jestem bardzo zadowolony, tym bardziej, że są unikatowe i na prawdę pasują do 156. Jednak chciałbym jakiejś odmiany, na którą może w przyszłym sezonie się odważę :)
Dzięki za zdjęcia, o takie właśnie mi chodziło.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. czy Twoja Alfa jest na którymś z nich?

Z drugiej strony patrząc , jest tak jak piszesz . Twoje felgi są o wiele żadziej spotykane i przez to też ciekawe . Autko ładnie wygląda i na Twoich i na tych z aukcji .

Mojej alfki niestety nie ma na żadnym ze zdjęć . Możesz ją zobaczyć w dziale Nasze Belle . Mam też założone można powiedzieć " szpryszki " bo tylko 15 cali.

Znajomy sprzedał takie fele za 800zł z ładnymi oponami,bo wczesniej sprzedał swoja 156 na stalówkach i te mu zostały.Kazał mi po nie przyjechac a ja sie wybierałem pare miesiecy i niestety sie spozniłem...

ralf1977 napisał:
Pozdrawiam.
- Rafał[/quote]
Nie do końca rozumiem o jakie dysproporcje chodzi... ;)
Wygląd, czy prowadznie.
Wygląda jak na zdjęciu a prowadzi się sympatycznie. W zalezności od nawierzchni bywa nawet nadsterowny :)
Amortyzatory mam seryjne. A tak naprawdę to nie jestem pewien, bo mój szawagier fachowiec z fiata twierdzi, że mam (miałem) zawiesznie z pakietu sport co oznacza pewne różnice w porównaniu z seryjnym zawieszeniem.
Wg. mnie nie ma ładniejszych felg do alfy niż te oryginalne, ale to kwestia gustu :)
Życzę powodzenia w poszukiwaniach...

Moje osobiste zdanie jes takie, że sprychy są najlepsze, ale te, o których rozmawiacie sa tak na 6... w skali do 10.

To tylko moje zdanie... :)

alces, tylko magiczne pięć kółeczek od gta
czasem można takie ukąsić na allegro za 2000 - 2500 zł
lepszych felg jak dla mnie nie ma do 156

ale wiadomo szprychy też bardzo piękne!

tez ładne są od AGT tuning BBS ale nieznam ceny i modelu ale wiedziełem ze są piękne

rafal_n5 napisał:
Znajomy sprzedał takie fele za 800zł z ładnymi oponami,bo wczesniej sprzedał swoja 156 na stalówkach i te mu zostały.Kazał mi po nie przyjechac a ja sie wybierałem pare miesiecy i niestety sie spozniłem...
Ja takiej okazji bym nie przepuścił :)

ralf1977 napisał:
Nie do końca rozumiem o jakie dysproporcje chodzi... ;)
Napisałeś, że przód obniżył się o 3cm, a tył podniósł o 3cm. Więc jest to różnica 6cm (a to sporo), dlatego spytałem o dysproporcje. jednak patrząc na zdjęcie z boku, które wstawiłeś, dosyć nie widać tej różnicy 6cm :)
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. a Alfę masz jedną z najładniejszych na tym forum.

Amortyzatory
Powrót