• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] 6 głośników bez wzmacniacza

Amadi90

Nowy
Auto
były Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1.6 TS
odrazu zaznaczam, że na car audio wogólę się nie znam i audiofilem też nie jestem. U mnie w alfie mam jak się dzisiaj dowiedziałem 6 głośników a nie jak myślałem wczesnie 4, ale bez dodatkowego wzmacniacza oprócz tego wbudowane go w radioodtwarzacz. Może źle coś zrozumiałem ale zawsze wydawało mi się, że bez wzmacniacza na zwykłym radiu można podłączyć tylko 4 głośniki. Jeśli nie to wyprowadzcie mnie z błędu.

Co do tych głosników to z przodu są jakieś pioniery 16-16,5cm i za zagłówkami 6x9 też pioniery model TS-6969 220W - ktoś chyba kupował cały ten zestaw w komplecie, ale już w tylnich drzwiach są jakieś cienkie głośniki - może nawet seryjne. Co byście mi poradzili do wymiany w tym zestawie. Chciałem zamontować też tweetery w przednich drzwiach tam gdzie jst miejsce i myslałem na Hertzami. Co z resztą bo te pioniery grają nawet spoko, jedynie w tylnich drzwiach grają najsłabiej. No i radio też będę zmieniał i chce kupić właśnie pionnera tylko nie wiem czym różnią sie te modele:
http://allegro.pl/item728932230_pioneer_deh_1100mpb_1120mp_sklep_bydgoszcz_fv.html
http://allegro.pl/item737674788_pioneer_deh_2100ub_cd_mp3_usb_aux_in_gw_gratis.html

Amortyzatory
Powrót