Nie wiem do kogo pijesz ale ja już instalację mam założoną. Moja nikła wiedza na temat instalacji pochodziła przede wszystkim z forum. Temat który podesłałeś wałkowałem kilkakrotnie przed wyborem odpowiedniego zestawu ale przychyliłem się do opinii kogoś z forum alfaholicy.org. Jak na razie auto toczy się do przodu mam zestaw na reduktorze EG200 czyli wersja do 300PS i w czasie butowania, po zdjęciu nogi z gazu w reduktorze pojawia się ciśnienie prawie 3 bary - dziwne ale prawdziwe. Nie narzekam ale gdybym tego nie wiedział byłbym jeszcze bardziej zadowolony. Koleżka który mi to zakładał powiedział że na KME GOLD takie coś się nie działo - tydzień po mnie zamontował koleżce o którym pisałem - pewnie jego auto też się toczy i gość jest równie zadowolony.
Co do tych opinii z Twojego linka to jak najbardziej cenię wiedzę fachowców, ale podkreślam fachowców a nie typów którzy właśnie wprowadzają na rynek nowy towar
JACEK1410 - zarejestrował się na forum dzień przed napisaniem swojego jedynego posta o treści
witam panowie .
damex scorpion mini to jest coś.
ciśnienie z 1.1bara przy max bucie do 1.05bara.
cut-off.-1.25bara
temperatura ok.
ciekawe jak scorpion st bo jeszcze nietestowałem
LION_RAPID (usunięty)
To ja mogę zaprezentować Skorpiona ST
ciśnienie gazu - 1,1b
typowy cut-off - 1,35b (sporadyczne szpilki na oscyloskopie do 1,8b przy agresywnym stylu jazdy - lekkie koło może utrudniać reduktorowi prace)
but - nie spada poniżej 1b
temp. gazu na 4biegu ~35stC przy temp. reduktora ~44stC (stabilnie trzyma nawet po kilkunastu minutach jazdy z butem w podłodze)
na 5 biegu temp. spadają o 10stC
dodam tylko, że skrzynia jest dobrana tak, że prędkość maksymalną auto osiąga na 4 biegu, 5 bieg jest nadbiegiem
Krótko mówiąc - reduktor robi bardzo dobrze swoją robotę.
a jak się uporam z brakującymi PS to przetestuję ponownie
Z racji tego że forum jest opiniotwórcze jest tu otwarta droga do walki o klienta. Można to doskonale dostrzec na forum budowlanym - tam to dopiero są nagonki na materiały

A wszyscy wiemy że nie ma to jak zdanie kogoś kto uchodzi za speca w jakiejś dziedzinie - ciekawe czy np NikośWariat miał jakiś ukryty cel czy po prostu ze szczerego serca stworzył ten "RANKING"