• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

(156)2.4JTD-glosna praca!!!

danloo23

Nowy
Auto
AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.
Witam!
Mam pytanko do posiadaczy 2.4JTD (1999r.)!
Czy Wasze autka sa tez dosyc glosne na biegu jalowym?
Moja Bella czasami pracuje na biegu jalowym jak stary glosny diesel ale pozatym jest SUPER!!!Jaka moze byc tego przyczyna,czy tak ma byc?
Pozdrawiam!

Trudno okreslic opisowo dosc glosne. 2.4 JTD ma, jak na diesla, wysoka kulture pracy i glosny nie powinien byc, szczegolnie jak jest cieply.

prawdopodobnie masz to, co u mnie-do wymiany pasek klinowy, napinacz, rolki prowadzące i koło pasowe-ja jadę to powymieniać we wtorek, napiszę, czy o pomogło :wink:

U mnie też coś rzęzi. Zastanawiam się czy to pompa oleju, gdyż silnik jak się nagrzeje to bardziej hałasuje niż jak jest zimny.

Czy ktos z Was moglby napisac czy po wymianie paska klinowego,napinacza,rolek prowadzących i koła pasowego silnik pracuje teraz duzo ciszej?

Amortyzatory
Powrót