• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] 156 2,4 20V by Bębniarek

Bębniarek

Nowy
Auto
Alfa 156 2,4 20V, Leon Cupra, Renault Twingo I
Witam wszystkich
Jestem tutaj nowy choć na forum od paru lat :) to o czymś świadczy hehe, zawsze Alfa chodziła mi po głowie, ale finalnie nie udało się żadnej kupić. Tym razem postanowiłem że nie odpuszczę i kupię pierwszą AR, wybór padł na 156, troszkę z sentymentu. Wytłumaczyłem sobie że bardzo potrzebuję takiego właśnie auta, sobie i żonie :) A więc zacząłem się rozglądać za dieslem 2,4 20V. Po długim czasie poszukiwań trafiłem wreszcie auto, zresztą klubowe.
Tak więc witam i wybaczcie moje zapewne liczne pytania :)

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg8.jpg

Ładna :) Widzę, że ktoś wsadził Brembo na przód. Pokaż wnętrze ;)

Kojarzę ją z olx. 156 z tym silnikiem bardzo fajnie jeździ. Oby nie dopadły Cie wibrujące półosie.

- - - Updated - - -

Kojarzę ją z olx. 156 z tym silnikiem bardzo fajnie jeździ. Oby nie dopadły Cie wibrujące półosie.

Ano właśnie to mam do roboty między innymi, a dokładnie, górne wahacze, dolne wzdłużne, półosie i przeguby. Ale o tym wiedziałem kupując auto.

Haha, widzę, że się Bąbelkowi spodobała drewniana kierownica ;)
Wnętrze wygląda na dobrze utrzymane, drewno robi robotę. Szerokości i bezawaryjności ;)

Auto piękne, ale to drewno w środku [emoji2961] łee

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Mam jeszcze masę rzeczy do zrobienia, najpierw mechanicznie ją ogarnę, później zabieram się za wygląd. Fajnie to auto jeździ, poprzedni wlaściciel przygotował ją na 300KM, w tej chwili ma podobno 230/240KM. Prawdę mówiąc sam fakt posiadania 156 mnie cieszy :) tak jak pisałem wyżej, wciąż przeglądam ogłoszenia, tym razem z naciskiem na V6 :)

Jak będzie na sprzedaż daj znać, kiedyś szukałem takiej :)
Gratuluje zakupu oby służyła

Świetnie wygląda.
Ja też miesiąc temu z sentymentu kupiłem 156.
Niedługo ją pokażę

Amortyzatory
Powrót