• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 1.9JTD 16v 2004r

• Autor wątku Autor wątku Lo Ki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lo Ki

Guest
Cześć, od nie dawna posiadam Alfe 156 SW 1.9JTD 16v 140km przebieg 230 000
Alfe zdobyłem zamieniając się za Scenica RX4. Fajne auto, zawsze mi się podobało i w końcu mam. Mimo plusów silnika JTD mam także sporo do zrobienia, czasu mam dużo także w każdych wolnych chwilach będę dłubać i poprawiać to czego inni zaniedbali.
Mam do zrobienia między innymi.
-progi
-lampy tył/przód (polerka/wymiana)
-meszek lewarka ręcznego
-konsola od regulacji szyb na drzwiach od strony kierowcy
-dziwny metaliczny świst z przodu auta
-gumowe dywaniki
-silniczek wycieraczek
-światła przeciwmgłowe przód(1 brak a w drugi brak żarówki)
-wymienić przedni grill wraz ze znaczkiem
-kupić oryginalne radio oraz głośniki(obecne doprowadza mnie do szału)
-kupić obudowę silnika
-wymienić rozrząd/oleje/filtry

jest troche zabawy ale czego się nie robi dla swojej zabawki :)

Co się stało z tablicą rejestracyjną ? Po której ona jest ? WTF...? Dużo czeka Cię roboty. Powodzenia.

HEJKA jestem od wczoraj na forum i mam pytanko znasz może mechanika Boczara z Rzeszowa
Nie znam, ja serwisuje moje auta u Pana Witka Wilka na Ropczyckiej. Polecam

Co się stało z tablicą rejestracyjną ? Po której ona jest ? WTF...? Dużo czeka Cię roboty. Powodzenia.
A co się miało z nią stać ?? znak rozpoznawczy, jest po drugiej stronie :) No sporo sporo, ale czego się nie robi dla swojego wozidła.

Pokaż foto silnika. Sporo roboty się zapowiada - no i jakieś kolicho większe :) A to nie jest czasami tak, że anglik ma tablicę z drugiej strony? Sprawdź czy lampy europejskie, no i dlaczego tak strasznie "zaszły" - moja z tego samego rocznika, z gorących Włoch, i lampy niemal jak nówki...

Kurde a mi silnik poszedł polecili mi Boczara zna się na autkach włoskich już 3 tyg czekam dzwonie,denerwuje się mówią ze jeszcze robią ze nie czysto chodzi juz skonczyla mi się cierpliwość

Jeżeli mowa o Rzeszowie, to polecam naszego kolegę - weloo, motorzeszow.pl

Pokaż foto silnika. Sporo roboty się zapowiada - no i jakieś kolicho większe :) A to nie jest czasami tak, że anglik ma tablicę z drugiej strony? Sprawdź czy lampy europejskie, no i dlaczego tak strasznie "zaszły" - moja z tego samego rocznika, z gorących Włoch, i lampy niemal jak nówki...

Moja Alfa była sprowadzona w Włoch - w PL od 3lat, jak ktoś nie dba o auto to właśnie tak wyglądają samochody. Lampy raczej europejskie ale spojrzę z ciekawości. Kapci większych mi nie trza, miałem w Scenicu 215/65 R16 przy wybojach uciekała mi kierownica. Fotki silnika jutro wkleję.

A ten kolega weloo z Rzeszowa to ma swój warsztat ? Jakieś zniżki dla klubowiczów? Od dawna siedzi w alfach ?

weloo to moim zdaniem guru jeżeli chodzi o mapy. Alfaholik z krwi i kości :D Sam też miałem 15", dokładnie jak Twoje (mam na nich zimówkę). Jak założyłem 17" z Ti, to oczy mi się otworzyły :P No i to auto ma tak właśnie wyglądać :) Zresztą, na swojej AR już się conieco nauczyłem :)

Amortyzatory
Powrót