• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 1.9 jtd

papcio18

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.4 JTD
witam od niedawna posiadam alfe 156 1.9 JTD 105km. i jest taki problem gdy zatankuje po jakimś czasie wskazówka spada do rezerwy i się świeci? co to może być? wczoraj zatankowałem za 80 zl i przejechałem jakieś 160 km i się już świeci czy tak dużo pali czy jest coś nie tak ze wskaźnikiem? i raz opada a raz się podnosi

To raczej normalne wskazania- niestety ten wskaźnik nie jest zbyt dokładny(delikatnie mówiąc) ja często mam tak, że jak stanę pod górkę, to pokazuje ponad pół baku, a jak stanę z górki i później odpalam samochód, to wskazówka spada poniżej ćwiartki- później w trakcie jazdy trochę się podnosi, ale powoli. Zatankuj pełny bak i zobacz jak ci wskazówka będzie reagować wraz z ubywaniem paliwa.

wczoraj zatankowałem za 80 zl i przejechałem jakieś 160 km i się już świeci czy tak dużo pali czy jest coś nie tak ze wskaźnikiem? i raz opada a raz się podnosi
Zatankuj do pełna przejedż z 200,300km(im więcej tym dokładniejszy pomiar),ponownie zalej do pełna i wiesz ile Ci pali.Jle zużywają inne 1,9jtd znajdziesz na tym forum.

ja mam tak ze jak auto stoi mi z pochyłem na prawo stronę to wskazanie rózni sie o około ćwiartkę baku, to jest normalne w 156:)

Amortyzatory
Powrót