[156] 156 1.9 JTD 105km 98'

alfagawrys

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105KM [98']
Witam wszystkich, chciałem zaprezentować wam moją belle, jako że jest to moje pierwsze auto jestem nią zachwycony :cool: Kupiłem ją po okazyjnej cenie 4000zł, od razu trzeba bylo wymienic tarcze sprzęgła (z robotą niecałe 600zł), poźniej wężyk od płynu do wspomagania (ponad 100zł) i narazie to wszystko. Mam ją od ponad 1,5 miesiąca, jej przebieg przy kupnie to 217800km, obecnie ponad 219000. Przed moim kupnem poprzedni właściciel wymienił rozrząd, wtryski, pasek klinowy, akumulator (gwarancja jeszcze ponad 2 lata) i pare innych pierdół. Przed kupnem sprawdzona u mojego mechanika, jak narazie chodzi galancie :) Bella w pełnej serii (oprócz naklejek na drzwiach i obniżonego zawieszenia) , kolejną inwestycją na pewno będą jakieś ładne alusy, planuje kupic w zimę bo wyjdzie pewnie troche taniej, może macie jakieś propozycje? :P Silnik jak w opisie 1,9 JTD 105km, nie jest to rakieta ale zbiera sie nienajgorzej i mało pali, biorąc pod uwagę że jestem młodym człowiekiem jest dla mnie bardzo ważne:) .
IMG117.jpgalfa1.jpgalfa2.jpg

troche ogarniesz i bd git, z felg mogę polecić jakieś 17stki org alfy, ja mam tristary.

W dobrych pieniądzach kupiłeś. Jak podwozie się prezentuje pod względem rdzy? Ładna felga i będzie miód.

co do podwozia, to była na kanale, mechanik stwierdził że jest w bardzo przyzwoitym stanie :) racja, trafiłem na okazje cenową :)

Amortyzatory
Powrót