• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] 1.8 16 twin spark- poranne problemy z odpaleniem :(

• Autor wątku Autor wątku milka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milka

Guest
Podczas porannego odpalania samochodu silinik zapracuje i zgaśnie przy drugim odpaleniu juz pracuje dobrze. czasami jest tez tak ze przy odpaleniu zatrzesie silinikiem przez okolo 10 sek i zacznie pracowac własciwie! Podczas jazdy ok 80 km/h puszczajac gaz silinik zaczyna falowac na obrotach!POwiedzcie mi gdzie znajduje sie silniczek krokowy?

[ Komentarz dodany przez: Administracja: 2008-08-06, 20:52 ]
By ktos pomógl na tym forum nie trzeba pisac granatową czcionką o rozmiarze ciężarówki.

milka, raczej sprawdził bym zaworek zwrotny w pompie paliwa jeśli robi ci to tylko rano pozdrawiam :)

i nie jedz do żadnych magików w Jarocinie bo mi przy walniętym czujniku wału chcieli pól auta wymienić masz mój telefon 661 974 421
podskoczymy do Dudkiewicza ja jestem zadowolony a znam ich dobrze nie ogolą cię
ja wszystkie samochody robiłem u nich

silnik krokowy w tym modelu jest zamontowany na przepustnicy , z boku.

Trochę podobny problem ale w 2.0 TS. Po odpaleniu na zimnym obroty wskoczą na 1200- 1400, potem spadają na 400-500. Jeszcze dwa razy szarpnie bez wchodzenia na obroty i gaśnie. Po drugim odpaleniu już nie gaśnie . Mam pytanie , czy to też musi być silniczek krokowy, czy może coś innego? Z góry dzięki za podpowiedż.

http://www.cuoresportivo.pl/_m/index2.off.php/156/7#id03

Gaśnięcie silnika przy pierwszym uruchomieniu: Zjawisko występuje zasadniczo w temperaturze powyżej ok. 15 stopni Celsjusza. Po ponownym uruchomieniu silnik pracuje prawidłowo. Producent zachowanie takie tłumaczy względami ekologicznymi. Nie stwierdzono by jego występowanie negatywnie oddziaływało na samochód.

Podobno przeprogramowanie kompa pomagało - problem poprawiono w autach po 2000r.

odpowiedz ! dla matrix 156

jak byś mógł to powiedz mi gdzie jest cały zaworek?i Mówisz ze to wystarczy nawet przy falowaniu na obrotach?dzieki za odpowiedz :D

Cysio dzięki za podpowiedż. Może to jest to, mam nadzieję. W ubiegłym roku tego nie było. Zobaczymy jak przyjdzie ochłodzenie.

Amortyzatory
Powrót