• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] zacinające się wycieraczki

rekwir

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
witam

mam problem z wycieraczkami ktore na wolym biegu przerywaja podczas powrotu i jak by na to nie patrzec jest to bardzo irytujace , doszlo do tego ze przestalem prawie uzywac wlonego trybu w wycierakach i zaczolem wachlowac przelacznikiem, temat juz kiedys byl ale został usuniety niestety :?

Domniemam sadzic ze cos sie pierdzieli z wlacznikiem czasowym ale gdzie on jest to za cholere niewiem.Niemialem z tym jeszcze problemu dlatego nie zaglebialem sie jeszcze w temat.

Z tego co pamiętam to była kwestja oczyszczenia silniczka wycieraczek

mi też się tak czasem robi, ale mija kiedy włączam na parę sekund tryb szybki i potem przełączam z powrotem na wolny

u mnie zadne takie manewry nie pomagaja chyba ze od przypadku do przypadku ale bardzo zadko zdazy sie ze normalnie pracuja

Rosik napisał:
mi też się tak czasem robi, ale mija kiedy włączam na parę sekund tryb szybki i potem przełączam z powrotem na wolny
Też tak miałem.Po przeczyszczeniu hulają super. :lol:

Temat wałkowany już kilkakrotnie, jednak tylko jeden sposób pozwala na długi czas zapomnieć o tym problemie. Niewielka ilość wazeliny technicznej :wink:

jak sciagnac to oslone plastikowa poniewaz po odkreceniu nadal sie mocno trzyma? czy ona jest na zatrzaskach? nie chce czegos urwac - jezeli ktos to robil to prosze opiszcie krok po kroku dokladnie

Nie pourywasz.Zacznij od części najbliżej drzwi,a potem pomału w stronę środka szyby.Trzymają mocno,ale dasz radę.

tam niemoze juz nic trzymac.Moze sie przykleilo do uszczelki bo dawno nie bylo ruszane.Oslone trzymaja 4 sruby

i juz naprawione na kolku gdzie przesuwaja sie 2 styki bylo bardzo duzo smaru. tym razem oslona zeszla dosyc lekko poniewaz tydz. temu wymienialem przednia szybe i byla sciagana ta oslona

Amortyzatory
Powrót