[155] wydech do 2,0 16v,

Alfista

Nowy
Auto
166 JTD
Panowie krótko i na temat po prosze, musze zmienić wydech za katem i stąd moje pytanko, chciałbym oryginał ze wzgledu na swoisty dzwięk ale gdzie takowy kupic w miare tanio?? jaka firma robila do 155 wydechy dla fabryki alfy??

czy zwykłe podrobki tez mają taki fajny lekko chropowaty dzwiek?? oplaca sie to montowac?? bo jak bede miał ten metaliczny świrgot odbijających sie spalin o sciany blachy to zwariuje...

najlepiej chcialbym z oryginalną płaską koncowką, od biedy przełoze od siebie bo moja jest mało zniszczona...

wszystkie 155 mają ten sam wydech???

odswiezam temat bo teraz juz naprawde moj wydech sie skonczyl i musze koniecznie kupic (o dziwo poksylina tą wielką dziure w puszce nadal trzyma ale teraz juz na spawie dziura jest wiec koniec), tylko mam problem bo srodkowy tłumik jest zespawany z katalizatorem a z tego co widze na tej fotce to jest on łaczony na trzy sruby.. a u Was jak jest?? tez na sruby czy reszta tłumikow jest przyspawana do katalizatora??

Mam Polmostrów.Do 16V jest trochę za krótki i trzeba wstawić kawałek rury za katem.Zaczepy chyba wszystkie się zgadzają.

a jak to chodzi??

glosno, cicho, metalicznie?? tez przez neta kupowales??

czyli mowisz ze bez tłumikarzy sie nie obedzie :evil:

Mi to zamówili tłumikarze w Krośnie.Z zamontowaniem dałem 200 zł.Chodzi ładnie.Ja zmieniłem ostatni tłumik na dedykowany,bardzo,bardzo lekko basowy i jest git.
www.extratuning.eu

no to znalazłem wydech z anglika bravo hgt oryginał fiata w bardzo ladnym stanie i bardzo tanio :)

tylko musze jakos koncowy przerobić.. reszta wiadomo przeciez bravo tez na tipo zbudowany..

bo jak sobie pomyslałem ze te tanie zamienniki po roku beda cale w rdzy to jednak zrezygnowalem

tylko taka mała refleksja, jaka srednica jest wydechu w 155/145/146?? chodzi o rury...

bo w tym bravo jest 55mm a w mojej alfie byl chyba jakis zamiennik bo jest 50mm

Amortyzatory
Powrót