• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

155 sw? :D

A no był taki concept. Moim zdaniem słusznie, że go nie wypuścili. SW w 156 jest ładniejsze od Berliny, ale tutaj by było na odwrót raczej.

Analogicznie ze 164 SW- wyglądało to co najmniej sztucznie.

Ciekawy projekt aczkolwiek według mnie nie miałby większych szans na rynku , ten ,,próg" między szybą w klapie bagażnika a lampami troszkę psuje imag"e . Cześć bagażowa jakby doklejana .

a mnie sie podoba!!! Tyl troche mi sie skojarzyl z lancerem sportback:)

osobiscie bardziej podoba mi sie 155 sw niz 156 sw, to chyba dlatego ze lubie kanciate ksztalty:D

Dla mnie udany koncept,szkoda że nie wszedł do produkcji.

A jak dla mnie 156 tylko w sedanie - SW nie urzeka mnie . Ale ta 155 całkiem całkiem - może dlatego że coś innego ? Ciekawe dlaczego nie zdecydowali się na produkcję ?

z profilu może być ale tył nie ciekawie im wyszedł. Fotki Twoje czy z netu?

155 calkiem calkiem.. No i pare lat temu zapewne wyrozniala by sie z tlumu (zreszta jak kazda bella) :) A co do SW to sa jedne z piekniejszych kombi moim zdaniem :)

Sport Wagon nijak ma się do pojęcia kombi utrwalonego w naszych umysłach . Bagażnik mniejszy ja w sedanie nie licząc faktu że na plus można zaliczyć składane oparcia tylnych foteli . SW powstał żeby wyglądać ja twierdzą ... a dla mnie to konieczność wymuszona przez rynek .

Chociaż jak by nie patrzeć to najpiękniejsze "kombi " jakie świat widział. Ale dla mnie 156 tylko sedan.

Sport Wagon nijak ma się do pojęcia kombi utrwalonego w naszych umysłach . Bagażnik mniejszy ja w sedanie nie licząc faktu że na plus można zaliczyć składane oparcia tylnych foteli . SW powstał żeby wyglądać ja twierdzą ... a dla mnie to konieczność wymuszona przez rynek .

Chociaż jak by nie patrzeć to najpiękniejsze "kombi " jakie świat widział. Ale dla mnie 156 tylko sedan.

Moim zdaniem.. Sport Wagon.. Pomimo swietnej nazwy i odzwierciedlenia swojego image'u pasuje swietnie.. Rozni się z daleka od Sedana.. No i jak wspomniales skladane oparcia to duzy plus..Co do wielkosci bagaznika sie nie wypowiem poniewaz niestety jeszcze nie mialem stycznosci z ta wspaniala ver. Reasumujac.. Wyglada i zapewne jest troszke pakowniejszy.. A piszac kombi pisalem ogolnie.. Poniewaz mowiac czy nawet piszac SW, SportWagon zapewne wiekszy % kierowcow nie wie o co chodzi .. Wiec to tak zwyczajnie ot z przyzwyczajenia :) Pozdrawiam :):)

SW to nie kombi !

SW to nazwa własna producenta - ale typ nadwozia to KOMBI

tak samo można by powiedzieć ze peugeot 206SW to nie kombi bo to 'station wagon'

mitsubishi lancer sportback to nie hatchback bo 'sportback'

bmw też nia ma kombi bo ma 'touring'

a Audi a4 też nie można kupić z nadwoziem kombi tylko 'Avant'?

nawet u fiata model marea czy palio nie nazwyało się 'marea kombi' tylko 'weekend' co nie znaczy że rodzaj nadwozia to 'weekend' :) bo to KOMBI

producenci wprowadzają różne oznaczenia nadwozi w swoich modelach, co nie zmienia faktu że zaliczają się one do konkretnego typu nadwozia - wyobrażacie sobie na allegro wyszukując dla siebie samochodu gdyby na liscie nadwozi było do wyboru 'avant' 'touring' 'sportwagon' 'station wagon' 'wagon (honda)' 'estate (chyba mercedes)' 'vario (seat)' itp? - gdyby to rozumieć jako RODZAJ NADWOZIA? - czym oczywiscie nie jest...

i koniec kropka:D

Ostatnia edycja:
SW to nazwa własna producenta - ale typ nadwozia to KOMBI

RogerIZ18 czytaj co napisałem
Sport Wagon nijak ma się do pojęcia kombi utrwalonego w naszych umysłach . Bagażnik mniejszy ja w sedanie nie licząc faktu że na plus można zaliczyć składane oparcia tylnych foteli . SW powstał żeby wyglądać ja twierdzą ... a dla mnie to konieczność wymuszona przez rynek . Chociaż jak by nie patrzeć to najpiękniejsze "kombi " jakie świat widział. Ale dla mnie 156 tylko sedan.

Oczywiście, że SW to nadwozie kombi.
Trochę mnie rozwala nazwa sportowe kombi jak niektórzy mówią. Bo kombi to mi się kojarzy z warzywniakiem a nie sportem. Podobnie jak sportowe pantofle, sportowa koszula (z kołnierzykiem, guzikami i mankietami) czy sportowa limuzyna. Jestem zdegustowany i pod wrazeniem możliwości tworców tak absurdalnych nazw. Niedlugo wymyslą pewnie sportowe diesle, sportowe betoniarki, sportowe dlugopisy, sportowe prezerwatywy czy sportowe cienie do powiek. Litosci!!!

Amortyzatory
Powrót