[155] Spoiler na klapie - Nie? Tak? Jaki?

• Autor wątku Autor wątku Przemek_Docent
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemek_Docent

Guest
Piszę na forum ogólne, bo interesują mnie opinie wszystkich Alfisti ;-)
Mam na klapie tylnej coś nieoryginalnego... Jak na fotkach...
Jest w złym stanie i chcę to polakierować na nowo przy okazji innych poprawek lakierniczych, ale... Zacząłem się zastanawiać czy na pewno "to" lakierować?
Że średnio pasuje... Półkolisty taki - nie trzyma linii klapy... A może wyrzucić w ogóle? A może zarzucić inny?
Napiszcie proszę, co o tym sądzicie :-)
Moim faworytem jest pozostawić czystą klapę albo zapodać ten śliczny spoiler od wersji sportowych - ten zaczynający się bokami przy samej tylnej szybie, ale jest raczej słabo dostępny i drogi :-(
Co robić? Jak żyć? ;-)
Pomóżcie :-)
Aha - fotki są pstryknięte zaraz po kupnie Belli, kiedy jeszcze nie poodklejałem tych wszystkich kolorowych nalepek... Już ich nie ma :-) Samych napisów jest baaardzo dużo, jak dla mnie... Też zdjąć? :-)

na Twoim miejscu pozbyłbym sie tego spojlera, napisów też 8)

Siemka , postaraj sie o orginalny spojler jest naprawdę super

Ja pozbył bym się spojlera, haka jeśli nie używasz, tej gumy anty-statycznej oraz naklejek na zderzaku :)

Tak, ten hak jest tragiczny

wywalić te wszystkie pierdoły i tak jak andrzej mowi, szukać oryginału z wersji sport

mam taki na sprzedaz za 300zł

Spojler jest tu chyba w ogóle niepotrzebny,nawet orginalny...

Naklejki na zderzaku to z całą pewnością bym odkleił, pozostałby tylko napis "155" , "Super" i "T.Spark"

Pozdr. Tiga

Ja tylko potwierdze, spojler out, ewentualnie zamiana na oryginał.
Kolorowe naklejki i hak też nie podchodzą. Z całej palety mogłaby zostać koniczyna ;->
Z napisów to... w serii było albo 2.0 albo Super, a tu mamy jedno i drugie...
Ktoś lubił dekoracje :-P
Jak już picujesz, możesz jeszcze zainwestować w oryginalną końcówkę, albo jeszcze lepiej,
szarpnąć się na tłumik końcowy supersprinta.

Pozdrawiam, d.

Digit napisał:
szarpnąć się na tłumik końcowy supersprinta.
Ja też sie chyba szarpne , bo mnie też denerwuje w mojej ta końcówka :evil:

Z całym szacunkiem...
zdejmij ten lipny parapet, bo to "nieco" straszy...

Ja bym zdjal spojler, mimo ze ma zintegrowane swiatlo stopu 8) I zostawil bym bez niczego bo 155 tak naprawde niczego nie potrzebuje. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie (niestety spojler jest i to chyba na sruby wiec raczej nie moge go zdejmowac) widocznosc do tylu jest tragiczna. Jak zdejmiesz skrzydlo to moze w tym bulaju ktore nazywaja tylnia szyba zobaczysz cos wiecej niz ja :D

Rosik napisał:
Ja bym zdjal spojler, mimo ze ma zintegrowane swiatlo stopu 8) I zostawil bym bez niczego bo 155 tak naprawde niczego nie potrzebuje. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie (niestety spojler jest i to chyba na sruby wiec raczej nie moge go zdejmowac) widocznosc do tylu jest tragiczna. Jak zdejmiesz skrzydlo to moze w tym bulaju ktore nazywaja tylnia szyba zobaczysz cos wiecej niz ja :D
A co Ty tam chcesz ogladac??

Ten na pewno nie pasuje. Raczej zmieniłbym na coś odpowiedniejszego niż zdejmował wogóle. niekoniecznie musi to być oryginał - byle pasowało do samochodu.

A sprawa widoczności - pierwszy komentarz po przyjechaniu do domu "jaki to ma wysoki tył, pewnie nic nie widać, a widoczność do tyłu (w porównaniu do Xantii) - wg mnie wyśmienita.

Rosik napisał:
Obawiam się, że będzie gorzej - koniec auta określam tylko po spoilerze... Klapy nie widzę...

Tiga napisał:
Spojler jest tu chyba w ogóle niepotrzebny,nawet orginalny...
Naklejki na zderzaku to z całą pewnością bym odkleił, pozostałby tylko napis "155" , "Super" i "T.Spark" Pozdr. Tiga
Tak to w tej chwili wygląda - po wszystkich nalepkach nie został nawet ślad :-) Koniczynkę drapałem ze trzy tygodnie na raty...

Wielkie dzięki Wszystkim za rady. Nie sądziłem, że aż tyle osob się wypowie :-)
Ze względu na brak gotówki (tych 300,- na ładny spoiler) postaram się tylko zrzucić ten...
Niestety nie uniknę szpachlowania i lakierowania klapy, bo zostaną dziury :-(
Nalepki już wywaliłem :-) Taśmę antystatyczną też :-)
Hak obadam... Jeśli da się go łatwo usunąć i dorwę gdzieś tanio dolny pas plastikowy pod zderzakiem - jest wykrojony :-( to go wywalę :-)
I będę szukał tej szerszej, elipsoidalnej końcówki rury :-)
I ładnych logotypów na klapę i maskę, bo folia zlazła i wypłowiały.

75andrew155 napisał:
A co Ty tam chcesz ogladac??
slupki, murki i dzieci do lat pieciu - czyli wszystko co moze mi obetrzec lakier przy cofaniu :wink:
a cofac na lusterkach nie lubie bo sila rzeczy widzi sie tez tylko to co sie dzieje po bokach samochodu ;//

moim zdaniem źle nie wygląda ale raczej jestem zwolennikiem oryginalnych gadżetów, pozdro :D

Amortyzatory
Powrót