• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Pomoc przy montażu zdalnego sterownika zamka centralne

• Autor wątku Autor wątku ufty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Polecam poczytać na elektrodzie poniższy post (są tam także linki do innych postów). Trzeba podłączyć do sterownika kable wychodzące z listwy w drzwiach: biały (otwieranie) i niebieski (zamykanie). Tylko nie pomyl się, bo są tam także białe i niebieskie przewody, ale mają kolorowe paski.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1031109.html

Tu wrzuciłem schemat jaki otrzymałem co do jasności jego oznaczeń to nie mam żadnych wątpliwości. Mam natomiast problem ze zlokalizowaniem kabli/miejsc w aucie w które te kable mam popodpinać. Chciałbym podłączyć wszystko tak aby wykorzystać możliwości sterownika w 100%. Zaznaczam że jestem w 100% laikiem, mówiąc prościej musze mieć "wskazane palcem" gdzie co podłączyć :cry:

Ja wymieniałem alarm i korzystałem z opisu na elektrodzie (podany link do postu i jego odnośniki). Jeśli nadal Ci to nic nie mówi, to lepiej poproś kogoś o pomoc. Jak w życiu nie miałeś w rękach "lutownicy", to nikt Cię na odległość nie poprowadzi. Zaoszczędzisz 100zł, a zrobisz sobie zwarcie w instalacji i może Cię to kosztować o wiele więcej. Pozdrawiam

skrzat napisał:
Ja wymieniałem alarm i korzystałem z opisu na elektrodzie (podany link do postu i jego odnośniki). Jeśli nadal Ci to nic nie mówi, to lepiej poproś kogoś o pomoc. Jak w życiu nie miałeś w rękach "lutownicy", to nikt Cię na odległość nie poprowadzi. Zaoszczędzisz 100zł, a zrobisz sobie zwarcie w instalacji i może Cię to kosztować o wiele więcej. Pozdrawiam

Dokładnie tak.

Amortyzatory
Powrót