• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Podświetlenie panelu wentylacji

fiveseven

Nowy
Auto
AR GTV6, BMW 530i E39
Witam

Czy w alfie 155 1.8 1997r. bez klimy pokrętła od regulacji nawiewu i temperatury są podświetlane czy też nie ?

Od zakupu w mojej alfie nie są podświetlane więc nie wiem czy czasem nie padła jakaś żarówka. Jeśli są żarówki to jakie kupić ?

Dzięki i pozdrawiam

Sa podswietlane i znajduja sie tam dwie zaroweczki.Niestety nie znam ich oznaczenia ale sa takie same jak w desce rozdzielczej.One sa takie malutkie z dwowa drucikami na koncu.Jak rozbierzesz bedziesz widzial.

Witam

Zgadza się, a dokładnie to oznaczenie jest następujące: OS 12/1,2 n6j.
Jestem ciekaw gdzie takie żaróweczki dostanę ?

A tak na przyszłość jeśli ktoś będzie rozbierał panel wentylacji kierując się manualem, to podpowiem, że pod pokrętłami od siły i kierunku nawiewu są dwie śrubki (manual opisuje najwyraźniej wersję z klimą).

Byłem również ciekaw czy regulatory od nawiewów są podświetlane, tak jak to stoi w książce serwisowej. Niestety moja wersja alfy "prosto z polskiego salonu" najwyraźniej nie posiada takiego udogodnienia.

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót