[155] Nowe głośniki

• Autor wątku Autor wątku lukasjed
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasjed

Guest
Witam
Zastanawiałem się, czy nie włożyć na tylną półkę jakichś głośników niskotonowych, bo mam tylko z przodu seryjne papierówki (jeden trochę rozdarty), ale czytałem na forum, że lepiej zainwestować w nagłośnienie z przodu. Kupiłem w tym tygodniu radio CD/MP3 Blaupunkt Calgary MP36 (4x45W) i chciałbym wymienić przednie głośniki spod szyby na coś lepszego, mocniejszego, z głębszym basem i za niewielkie pieniądze (koszt imprezy do 130 złotych, bo miałem na ten cel 300 złotych, z czego 170 wsiąkło w radio, ale się opłacało ;) ). Ktoś może wymieniał te głośniczki, albo wie, jakie będą najlepiej pasować? Wiem, że lepiej byłoby wytłumić drzwi i wstawić w nie coś mocnego, ale fundusze mam ograniczone a i samochód nie mój tylko ojca :( Z góry dzięki za pomoc ;)

za 130zl nie uslyszysz niestety zadnej roznicy. kup co Ci sie uda za te pieniadze. o basie zapomnij. lepiej poczekaj i dozbieraj tak do 350, 100 na wytlumienie i 250 na zestaw.

za 130zl nie uslyszysz niestety zadnej roznicy...
I tutaj się nie zgodze, w tej cenie możesz dostać sporo głośników mniej renomowanych firm, które grają o wiele lepiej niż 20 letnie papierowce made by alfa. Proponuje głośniki Boshmana, są nie drogie a grają lepiej niż fabryczne i jeśli chodzi o bass zauważysz znaczącą różnicę, zwłaszcza jeśli wymieniłeś radio
pozdro

Ale nie o to mi chodzilo. chodzilo mi o to ze jak beda na polce glosniki za 130zl to wszystkie zagraja lepiej od seryjnych ale wsyzstkie beda grac tak samo, wiec mozna wybrac takie ktorego maskownice beda pasowac itp :)

najpierw załóż komplet na drzwi, polcam phonocar z niższej półki a też przyzwoite. Później zmień syki i wytłum drzwi. Jak to wszystko zrobisz i wydasz te 130zł dodatkowo, wtedy włacz muzykę i się zastanów czy nadal warto montowac na tylna półkę coś do grania.

Jesli nadal cię ineteresuje coś w półkę to użyj szukajki. Nie raz już to było !

Koledzy, ja nie chcę montować głośników w tylnej półce, tylko pod szybą z przodu i chciałbym się dowiedzieć, jakie najlepiej wybrać. Ktoś tu polecał Phonocar, na Allegro znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item701272361_phonocar_td_line_2dr_10cm_nowosc_wys_gratis.html
10mm, bo większe we wnęki po papierówkach niestety się nie zmieszczą. Czy to dobry wybór czy może lepiej kupić te: http://www.allegro.pl/item691287265_hertz_dcx_100_kurier_gratis_sklep_dabrowa_gorn.html
Chyba, że ktoś ma ciekawsze propozycje :D Nie jestem strasznym audiofilem, ale nie lubię jak zamiast czystego dudnienia mam "pierdzenie" papierowych membran. W tym roku nie zamierzam robić nic więcej jeśli chodzi o audio, może w przyszłym roku wytłumię jeszcze drzwi.

Ja miałem w swojej 155 z tyłu zestaw boschmann a w konsoli 10mm głośniki również tej firmy z gwizdkami oraz suba w bagażniku.Powiem szczerze że było to niezłe rozwiązanie ponieważ przednie głośniczki dobrze grały w wysokim i średnim paśmie, a cały tył dopełniał resztę basem.Niektórzy co prawda do wynalazków typu Boschmann mają uprzedzenie, ale takie rozwiązanie zadawalało mnie w zupełności.W obecnym aucie mam zestaw w drzwiach ( co prawda nie wygłuszonych)+ gwizdki i suba z tyłu i powiem szczerze gra "to" mizernie.

Ja miałem w swojej 155 z tyłu zestaw boschmann a w konsoli 10mm głośniki również tej firmy z gwizdkami oraz suba w bagażniku.Powiem szczerze że było to niezłe rozwiązanie ponieważ przednie głośniczki dobrze grały w wysokim i średnim paśmie, a cały tył dopełniał resztę basem.Niektórzy co prawda do wynalazków typu Boschmann mają uprzedzenie, ale takie rozwiązanie zadawalało mnie w zupełności.W obecnym aucie mam zestaw w drzwiach ( co prawda nie wygłuszonych)+ gwizdki i suba z tyłu i powiem szczerze gra "to" mizernie.

Ze swojej strony mogę dodać, że warto zastanowić się nad osobnymi tweeterami. U mnie już wszystkie cztery głośniki dwódrożne mają pourywane kabelki do tweeterów.

odgrzewam kotleta :)

głośniki mam tylko z przodu pod szybą. Chciałbym kupić jakieś głośniczki na tył, może do tego jeszcze jakies tweetery. Nie zależy mi na jakiejś wspaniałej jakości dźwięku, tylko żeby coś grało i nie charczało :) możecie coś polecić fajnego i za rozsądne pieniądze?

Amortyzatory
Powrót