• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] nie dziala wskaznik temperatury oleju

OO__V__OO

Nowy
Auto
307 CC
nie dziala mi wskaznik temperatury oleju - dzialal tylko przez pierwsze 250km od kupienia w drodze do domu i nagleprzestal. czy ktos sie orientuje gdzie jest zamocowany czujnik temperatury oleju a moze jest jakis przekaznik jeszcze. jednym slowem co to moze byc i gdzie to jest przyczepione?

Czujnik temperatury oleju i czujnik awarii ciśnienia oleju ( lampka czerwona ) jest wkręcony w podstawę filtra oleju . Czujnik stanu wkręcony w blok silnika przy bagnecie i czujnik ciśnienia oleju ( wskażnik ) też jest wkręcony w blok silnika ( taka banieczka )

ał to 16V to banieczki chyba nie ma :>> a szkoda

z tego co mi wiadomo ale niejestem na 100% pewny to czujnik temperatury oleju jest przy bagecie oleju mi tez nie dziala przy remoncie silnika sie zepsuł a teraz niemoge go dostac

a co to moze byc zaraz za termostatem jakis czujnik jest podlaczony do bloku, czy to od temp wody? a czujnik w termostacie od czego jest moze ten jest od temp wody a ten wychodzacy z bloku to oleju?

jestli dobrze kojaze to o czym mowisz to jest wskaznik cisnienia oleju taka banka i na samej gorze jest wkrecony czujnik awari cisnienia (kontrolka)

Jeden i drugi są od temp. płynu chłodzącego.W termostacie do centralki,za termostatem do wskaźnika w zegarach.

no to wynika na to ze czujnik temp (wskaznik) bedie albo w misce olejowej, moze kolo bagnetu lub jest wspolny z czujnikiem cisnienia oleju tylko pozniej sygnal jest przetwozony na temperature, znalazlem na internecie ze jest cos takieo jak przekaznik temperatury oleju bycmoze to on przekrztalca sygnal???
no i nadal nic ie wiem :-/

Obok bagnetu jest długi czujnik poziomu oleju,ten od kontrolki w zegarach.

Amortyzatory
Powrót