OO__V__OO
Nowy
co może być przyczyną luźnych klocków hamulcowych w zaciskach?(strasznie dzwonią na nierównościach) za słabe sprężynki a może zużyte zaciski? dodam że klocki są nowe a AR hamuje dobrze
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
OO__V__OO napisał:strasznie dzwonią na nierównościach
OO__V__OO napisał:a jakie masz klocki? markowe czy jakiś badziew?
nie ma mozliwosci wyrobienia zacisku.przynajmniej nigdy o takim czyms nie slyszalem.jesli klocki sa luzne to wina jest TYLKO sprezyny podczymujacej klocek.w zaleznosci od typu zacisku,element sprezysty jest z drutu lub blaczki.OO__V__OO napisał:a jakie masz klocki? markowe czy jakiś badziew? ja mam badziew może to jest powodem? zacisk jest nieruchomy tylko klocki w nim latają, może wymiar ich jest nieodpowiedni?
lesio146 napisał:jesli klocki sa luzne to wina jest TYLKO sprezyny podczymujacej klocek.w zaleznosci od typu zacisku,element sprezysty jest z drutu lub blaczki
as napisał:O jakich sprężynach mówicie? O tych które są niby na zaciskach (piszę niby, bo ja nie mam żadnych sprężyn), czy o tych przy klockach, które zaznaczyłem na poniższym rysunku :?:
luis napisał:as napisał:O jakich sprężynach mówicie? O tych które są niby na zaciskach (piszę niby, bo ja nie mam żadnych sprężyn), czy o tych przy klockach, które zaznaczyłem na poniższym rysunku :?:
a to ciekawa sprawa bo ja właśnie takie same klocki kupuje do swojej alfy i są one dedykowane do 145-tki bez abesu!!!???
as napisał:A co w tym takiego dziwnego - nie mam ABS-u a Ty? Te klocki są bardzo podobne do moich - różnią się jedynie tym, że moje mają okładzinę ścierną "z przedziałkiem" a te na rysunku nie ;//
luis napisał:A co do zdziwienia to chodzi mi o to ,że kolega OO__V__OO ma je założone w Alfie 155 a one chyba miały wszyskie ABS!!!????