• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Licznik - obroty a prędkość.

• Autor wątku Autor wątku grzelutek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzelutek

Guest
Witam.Takie pytanie /może głupawe/ : jak jest na Waszych licznikach,jeżeli chodzi o ilość obrotów,a prędkość.
Ja mam tak :
- na II biegu 3 tyś obr. - predkość 40 km/h
- na III biegu 3 tyś obr. - prędkość 60-65 km/h
- na IV biegu 3 tyś obr. - predkość 80 km/h.
Czy to sa dobre wskazania zegarów :?:

Witam.
Ja mam 1.7 TS i zaobserwowałem:
- III przy 3000 obr/min - 65 km/h
- IV przy 3000 obr/min - 80 km/h
- V przy 3000 obr/min - 100 km/h
Jaki masz rozmiar opon? Obecnie jeżdżę na 175/70/14.

A teraz pytanie: ma ktoś dane dotyczące przełożeń skrzyni biegów w Alfie 155? Na cuoresprtivo.pl wyczytałem, że 1.7 wychodziło z dwiema skrzyniami, dłuższą i krótszą. Chciałbym się dowiedzieć jaka jest u mnie. Przyłączam się do propozycji grzelutka. Niech inni użytkownicy 155-tek wpisują tutaj swoje spostrzeżenia co do prędkości na poszczególnych biegach.
Pozdrawiam.

V bieg 4 tys. obrótów = 140 km/h to mi akurat utkwiło w pamięci jeśli chodzi o prędkość a obroty mowa odnośnie 1.8 TwinSPark 8v

w v6 jest fajnie bo wskazowki na V położone sa identycznie :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót