[155] Jakie płyny

• Autor wątku Autor wątku FlaY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

FlaY

Nowy
Witam z racji ze niedługo będe zmieniał silnik w swojej 155 silnik 1.8 8V to chce wymienić wszystkie płyny eksploatacyjne. Olej w silniku i skrzyni płyn od wspomagania i w chłodnicy. Co byście proponowali szczególnie jeśli chodzi o wspomaganie, skrzynie i płyn do chłodnicy ??. Z jakiego oleju do silnika jesteście najbardziej zadowoleni ??

jedyna firma bez zastrzeżeń to <<<<<<< MOTUL>>>>>>>>>>>

75andrew155 wiem ze olej do silnika to motul :) myślałem tez nad quakerem a co z resztą płynów głównie chodzi mi o olej do skrzyni bo do wspomagania to cos sie znajdzie, i do chłodnicy czym alfa lubi sie chłodzic :)

Do skrzyni i dyferencjału - MOTUL MOTYLGEAR TECHNOSYNTHESE 75W80 2 litry90 zł lub 75W90 do skrzyń trochę wypracowanych 1litr 65 zł .
Do chłodnicy - MOTUL INUGEL OPTIMAL ULTRA 5 litrów 195 zł ale naprawdę warto
Do silnika MOTUL 4100 POWER 15W50 5 litrów 135 zł

75andrew155 napisał:
Do skrzyni i dyferencjału - MOTUL MOTYLGEAR TECHNOSYNTHESE 75W80 2 litry90 zł lub 75W90 do skrzyń trochę wypracowanych 1litr 65 zł .

Wszystko spoko ale ten płyn do chłodnicy to masakra 5 litrów 195 zł a w alfie jest 8 litrów płynu :(

FlaY napisał:
75andrew155 napisał:

Wszystko spoko ale ten płyn do chłodnicy to masakra 5 litrów 195 zł a w alfie jest 8 litrów płynu :(
do chlodnicy mozesz spokojnie lac nawet borygo(te do aluminiowych)niczym nie odbiega od innych.czy to borygo czy petrygo,czy tez paraflu bez znaczenia.wazne by co dwa sezony zmienic.osobiscie co do olei to preferuje jedna firme: AGIP i tylko AGIP :wink:

Kiedyś też miałem zalanego AGIPA i też był spoko ale przy następnej wymianie oleju niemogłem go nigdzie dostać więc przeszedłem na MOTULA

Amortyzatory
Powrót