• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Jak wymienic chłodnicę?

• Autor wątku Autor wątku lysy76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lysy76

Guest
Jak w temacie ja ją wymienić? Czy przymocowana jest od strony komory silnika czy z przodu i trzeba wymontowywać światła itp. Na co zwrócić uwage podczas tej operacji? Za wszelkie info dzięki.

zdemontować rury i odkręcić dwie śruby od stron grila . Proste jak konstrukcja cepa

75andrew155 napisał:
zdemontować rury i odkręcić dwie śruby od stron grila . Proste jak konstrukcja cepa

hehe i przydało by sie zdemontować wentylator :) do tego te śrubki i węże i wyciągamy chłodnice do góry na dole jest włożona na takie bolce :)

FlaY napisał:
hehe i przydało by sie zdemontować wentylator do tego te śrubki i węże i wyciągamy chłodnice do góry na dole jest włożona na takie bolce
W inna stronę jak do góry nie wyciagniesz chłodnicy , jesli nie ma klimatyzacji wentylatora zdejmować nie trzeba

juz chłodnica wymieniona ale niestety też cieknie mam nauczke żeby nowe części kupywać.

lysy76 napisał:
juz chłodnica wymieniona ale niestety też cieknie mam nauczke żeby nowe części kupywać.
Nigdy niezakłada się używanej chłodnicy , to nie pierwszy przypadek takiej skuchy nawet na tym forum

Takie części wymienia się stosunkowo rzadko i warto zainwestować w nową ;)

Amortyzatory
Powrót