[155] Jak się dobrać do głośników w podszybiu i co wrzucić

• Autor wątku Autor wątku Przemek_Docent
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemek_Docent

Guest
nie chcialbym czegoś połamać... hielp.
A jeśli ktoś ma pomysł, co tam wrzucić, to bardzo proszę... tylko tak do 300 zł za zestaw.
Czy jakieś współosiowe czy kupić tę ramkę na dwa głosniki na Allegro i cos dopasowac ze 100 mm plus gwizdki...
Z gory dziekuje :-) Idzie Gwiazdka, jakis prezencik sobie i Belli trzeba by zrobic ;-)

Śrubokrętem podważasz z boku maskownice.One są na wcick.
Ja mam tam zamontowane gwizdki a w drzwiach midbasy 13 cm.Midbasy mam z aluminiową membraną Boschmanna,a gwizdki /aż wstyd się przyznać/ firmowe z VW,chyba passata.

Ja w swojej miałem zestaw sinuslive, głośniki 10cm i obok gwizdki ze zwrotnicami

ja tam bym odpuscil tam w ogole. 13 to nic specjalnego a 10 ? to po prostu bedzie grac ale jak dasz ciut glosniej to juz nie to samo...... ja przerobilem sobie drzwi a wlasciwie mozna na samych dystansach i wrzucic 16 w drzwi a gwizdki tam w podszybie :)

Kamil_155 napisał:
ja tam bym odpuscil tam w ogole. 13 to nic specjalnego a 10 ? to po prostu bedzie grac ale jak dasz ciut glosniej to juz nie to samo...... ja przerobilem sobie drzwi a wlasciwie mozna na samych dystansach i wrzucic 16 w drzwi a gwizdki tam w podszybie :)
Może jakąś fotę zapodasz tych 16 cm. na dystansach :?:

Hmmm... Nie bardzo chcę rozwalać drzwi...
Zaeksperymentuję z tym zestawem Sinuslive.
Posłucham, zobaczę :-) Najwyżej później będę zmieniał.

o tak sinuslive to jest to moj kumpel mial wyposarzonego golfa w te glosniczki 16, dobry wzmacniacz i normalnie bez skrzyni bylo fajnie i czysty dzwiek, ja polecam, sam bede montowal do swojej 145 :)
ps: polecam tez Powerbass zaj....te ale cena tez fajna :)

ja wydlubalem 10mm troche porozcinalem tapicerke i wrzucilem elipsy magnata 10x15 cm dzwiek o niebo lepszy od 10tek, wiecej wytzrymuja i nawet jakis bas z tego mozna uslyszec;))

Zaglądałem do głoścników, są przeciętnej jakości, ale nie ma tragedii.

Kilka fotek głośników:

http://smg.photobucket.com/albums/v365/monter/Alfa_Romeo/techniczne/

Można coś dopasować z allegro.
Zewnętrzna średnica (ramki) głośnika nisko-średniotonowego to 165mm, zewnętrzna średnica głośnika wysokotonowego to 47mm, mają po 8ohm z tego co przypuszczam, filtr dla głosnika wysokotonwoego stanowi kondensator bipolarny 3,3uF/50V, lepiej jet go zastąpić pasywną zwrotnicą, bo to jest bardzo prowizoryczny układ filtra :)

Amortyzatory
Powrót