[155] 2,0 16v i dziwne odgłosy zaraz po zapalaniu silnika

Alfista

Nowy
Auto
166 JTD
Mam problem od jakiegos czasu po zapaleniu zimnego silnika (po nocy) cos mi zaczyna dziwnie świrszczeć w silniku albo osprzecie... pojawia sie to przez dosłowienie moment, pare sekund i po chwili juz jest wszystko wporządku :P

ma ktos jakies pomysły?? bo przeczuwam koszta jakies :shock:

Zdeimij pasek z osprzętu i zapal silnik jak nie zniknie te świerszczenie to bedzie pompa wody lub rolka napinacza rozrządu

Ja kilka razy miałem taki dziwny dzwiek (jak by świerdzcz pod macha) przez jakis czas a okazało sie ze to prawy silniczek od regulacji wysokości swiateł sam sie kilka razy nastawiał bo cos sie poluzowało---ale to tylko taka moja sugestia :)

czwartek bede mial chyba wolny to zdejme rano pasek i zapale bez i wtedy sie okaze.. zdejme tez osłone rozrzadu ale wszystko nowe tam jest..

Alfista napisał:
czwartek bede mial chyba wolny to zdejme rano pasek i zapale bez i wtedy sie okaze.. zdejme tez osłone rozrzadu ale wszystko nowe tam jest..
Pompa wody też jest nowa???

a jak to cos brzmi?
tez mialem, juz nie mam, sprawdze czy mi sie swiatla przesuwaja.

ps
andrzej coraz ladniej wyglada Twoja kolekcja :) pokazalbys w naszych bellach :D

Tuti napisał:
andrzej coraz ladniej wyglada Twoja kolekcja pokazalbys w naszych bellach
Szkoda że te pierwsze Alfy ( gullietta i czerwona 75 Turbo) była w czasie kiedy nie interesowałem się internetem bo był to towar mało dostępny a i aparaty fotograficzne to nie moja pasja :( ale coś powinienem mieć . Powiem więcej byłem o krok od zakupu 75 V6 i 156 2 T.S od mojego wuja

75andrew155 napisał:
była w czasie kiedy nie ineresowałem się inernetem
myslalem, ze teraz masz tyle alf :)
ale i tak kolekcja imponujaca, oby mi do 40 udalo sie tyle uzbierac :mrgreen:

Alfista napisał:
75andrew155 napisał:
Pompa wody też jest nowa???

oj sie tam czepiasz :mrgreen: pompa nie ale ona tez ma chyba z 25-30tys wiec powinna pożyć jeszcze :P

z pompami różnie bywa :) a co do tego odgłosu to ja bym się sugerował faktem iż chodzi o zimny silnik, jeżeli rolka czy pompa generalnie chodzi o łożysko to nie ma znaczenia czy zimne czy ciepłe i tak daje i tak ... trzeba szukać eliminować po koleii wszystkie znaki zapytania :) tylko to żmudna robota jest

nie dosc ze zmudna to jeszcze co ranek tylko sie sprawdzi czy nadal cos zaświrgoli bo tak to cisza a silnik mruczy tylko :lol:

mi 75 v6 3l w wersji amerikan snila sie po nocach

a teraz od kilku dni jest cicho po nocy takze nie wiem czy to ruszac i zobaczyc paski czy nie bo pewnie i tak nic niewylookam :?

Amortyzatory
Powrót