[155] 1.8 16v ts gdzie znajduje sie.....

• Autor wątku Autor wątku cobra82_82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cobra82_82

Guest
otoz moje pytanie jest takie w ktorym miescu znajduje sie sonda lamda (fotka)otoz podejzewam ze ona sie skonczyla....
zmaja alfa dzieja sie ciekawe zeczy....
chodzi niechodzi chodzi niechodzi....i tak wkolko az pewnego dnia stracilem cierpliwosc do niej chcialem sie przesiasc na inne auto....ale nie stwierdzilem ze niemato jak alfa nic innego i chociaz mialbym wlozyc kupe kasy to ja wyremontuje i bede sie znow cieszyl jazda

cobra82_82 napisał:
ale gdzies wyczytalem ze moze to sonda szwankuje albo sie skonczyla
Jak sonda się kończy to napewno zapala się kontrolka wtrysku, najlepiej podpiąć pod kompa i odczytać parametry pracującej sondy bo wcale nie musi ona być przyczyną złej pracy silnika

75andrew155 napisał:
cobra82_82 napisał:
ale gdzies wyczytalem ze moze to sonda szwankuje albo sie skonczyla
Jak sonda się kończy to napewno zapala się kontrolka wtrysku, najlepiej podpiąć pod kompa i odczytać parametry pracującej sondy bo wcale nie musi ona być przyczyną złej pracy silnika
otoz wtryski zapalaja sie za kazdym razem kiedy odpalam gasna ale nie odrazu troche mija zanim zgasna ale potrafia sie zpalic w czasie jazdy

czy najlepszym rozwiazaniem zeby sprawdzic co sie konczy czy jakas mala zecz czy moze silnik do remontu to komp czy odrazu ja zaprowadzic do mechanika i niech grzebie

Pierwszą rzeczą którą powinno się zrobić to auto podpiąć do kompa i sprawdzić parametry pracy silnika a tym bardziej że kontrolka się zapala , do decyzji o remoncie silnika daleka droga

Amortyzatory
Powrót