• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] zapytanie o zakup alfy 147

• Autor wątku Autor wątku henio81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

henio81

Guest
Witam, jestem swiezutki wiec o niczym nie mam pojecia.Mam mozliwosc zakupienia Alfy 147 1.6 TS 2001.Wiele sie mowi ze sa awaryjne i duzo pala.Doradzcie mi prosze.Bede wdzieczny.Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-09-05, 15:44 ]
Proszę zapoznać się z Regulaminem i zakładać tematy w odpowiednich działach :)

jestem urzytkownikiem 147 z 2002roku full opcja 198tys przejechane i jakoś nic się nie dzieje. Z tego co wiem i czytam to owiele bardzie awaryjna jest 156 mimo że mają ze sobą wiele wspólnego :) moja to disel więc nie wiem jak sprawdza się benzyna :) ale ja osobiście mogę Ci polecić ten model....Jak masz jakieś pytania to pisz

Kolego używaj opcji szukaj..jest bardzo przydatna.

http://www.forum.alfaholicy.org/topics5/porady-vt9430.htm

Tutaj masz wszelkie porady i opinie.

Odrazu powiem że opinie typu Alfu sie psują włóż między bajki, nie kupuj Alfy pod wpływem emocji, poczytaj forum, zasięgnij informacji od Nas tj Alfistów i mysle że podejmiesz słuszną decyzję, nic na wariata...

ALaf jest tak samo awaryjna jak inne marki, wszystko zalezy od własciciela i jego podejścia do tematu. Ceny cześci sa na poziomie odpowiadającym marce i modelowi, wiadomo taniej kupisz czesci do 147 niz do 166 itp...

Njczesciej zawodzi zawiecha, wielowahacze sa bardzo wygodne, świetna trakcja i wogóle fajna zabawa na zakretach, ale neistety polskie drogi czasami temparują te odczucia, jednak ten problem maja uzywtkownicy wszelakich aut jeżdżących pod naszch drogach...

Jesli liczysz każda złotówke i jak najtańszym kosztem będziesz próbował serwisować autko to Alfa nie ejst dla ciebie, może to zabrzmi patetycznie ale w ten samochód trzeba czasami włozyc serce...jak i najlepszy olej, polecane wahacze itd itp...

Tutaj znajdziesz maniaków marki jak i uzywtkowników jednak kazdy jak będzie mógł doradzi i pomoze.

W końcu ejstesmy Alfisti :D

Pozdrawiam i zaparaszam do lektury forum a za kilka dni będziesz juz o wiele wiele mądrzejszy w temacie Alf :mrgreen:

Pitus25 napisał:
Z tego co wiem i czytam to owiele bardzie awaryjna jest 156 mimo że mają ze sobą wiele wspólnego :)
no popatrz, a ja słyszałem, że jest na odwrót :)
No, ale na swoją 156 też złego słowa powiedzieć nie mogę. Co do 147, to mój znajomy miał, kupił ją z salonu, ale miewał z nią problemy...
Jeśli kupisz zadbany egzemplarz i będziesz dbał, to będziesz zadowolony - to stara sprawdzona rada i nie tylko w kwestii Alfa Romeo, ale i każdej marki.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót