• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] samowłączające się radio

Yerzo

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive
Witam,
od paru dni samo włącza mi się radio w samochodzie.

Zauważyłem, że jak wrócę do zamkniętego samochodu to gra radio. Samo też potrafi się wyłączyć po jakimś czasie. Zauważyłem też, że gdy radio samo się załącza to wydaje jakieś mechaniczne dźwięki w sobie - tak jakby próbowało czytać CD (mimo, że CD nie jest włożone)

Radio standard + mp3

Czy może to być związane z padającym akumulatorem lub mrozem ?

Ostatnia edycja:
Stawiałbym na mróz, ale to takie wróżenie z fusów. Wyłączasz radio, czy odcinasz zasilanie kluczykiem ?

Miałam podobnie w 147 – włączało się radio na wyłączonym silniku, czasami też światła, powodem była gromadząca się wilgoć (woda) w puszce bezpieczników w trakcie jazdy, która potem być może zamarzała. Wszystko na skutek nieuszczelnionej instalacji alarmu – zresztą oryginalnie założonego w ASO. Problem pojawiał się zawsze w okresie zimowym. Co prawda jak ją miałam to chyba aż tak zimno nie było. W sumie teraz jest relatywnie sucho w tym mrozie, więc możliwe, że u Ciebie to nie to. Ale jeśli to niezbyt kłopotliwe (szczerze mówiąc nie wiem) – zajrzeć do tej puszki – to zawsze możesz sprawdzić jak ona wygląda. O ile w ogóle masz taką puszkę – moja AR147 była z 2002 r.

Amortyzatory
Powrót