• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Problem z ABS i ASR

• Autor wątku Autor wątku Gacuś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gacuś

Guest
RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W czwartek chce byc na TOP TRENDY a mam straszny problem z moja ukochana alfa, jest to moja piersza bryka z pod tego znaku i nie wiem czy nie ostatnia :( Szkoda by bylo, bo auto mi sie niesamowicie podoba, ale juz mnie strasznie wkurzylo.
Pare dni temu po odpaleniu auta komputer wyswietlill blad abs i asr. Po podlaczeniu kompa diagnostycznego fachman doszedl do wniosku ze to sensor abs/asr. Kupilem drugi, ale dalej wyswietla bledy czujnika odchylenia bocznego, czujnik wyprzedzenia poprzezcznego. Mieszkam w okolicach Częstochowy i szukam jakiegos dobrego elektronika z terenow poludniowej polski, ktory bylby w stanie nie tylko stwierdzic co to, ale cos z tym zrobic :(
Slyszalem o jakims dobrym elektroniku w Rybniku, ale nie mem do niego namiaru :(
Prosze o pomoc alfafreeków

wiesz ja mam podobny problem, czasami jak odpalę rano auto przejadę się kawałek to nagle wyskoczy mi komunikat że nie działa kontrola trakcji, ASR i ABS, co jest całkowitą nie prawdą, zaraz pojechałem na jakiś plac i przetestowałem auto, wszystko działa jak należy tylko komp świruje. Może by przeczyścić tak kabelki na kompie z tyłu i powinno być ok.

Amortyzatory
Powrót