• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Moja Alfuniuniuniunia

• Autor wątku Autor wątku Gabor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gabor

Guest
Witam,

na początku się przywitam, choć z forum związany jestem już od jakiegoś czasu za sprawą posiadania Alfy od lipca bieżącego roku - wcześniej jakoś się specjalnie nie udzielałem, choć sporo czytałem Wasze wypociny i oglądałem kilka naprawdę ślicznych belli - wybaczcie :)

Teraz postanowiłem to trochę zmienić i wziąć czynny udział w życiu tego zacnego forum. Na starcie postanowiłem zamieścić kilka fotek oraz opis mojej ślicznej, czerwonej Alfy 147. Fotki z lipca, jeszcze na starych blachach, niemniej warte zobaczenia :)

c55422621as8.jpg

c55422622dy8.jpg

c55422623lj4.jpg

c55422624zn2.jpg

c55422625ey4.jpg

c55422626du5.jpg

c55422628vt3.jpg

Tak więc autko jest z rocznika 2002, silnik 2.0TS, nagłośnienie Bose, dedykowany tłumik Ultera i 16" koła na oponach Goodyear. Pod koniec wakacji (nie widać na powyższych fotkach) wymieniłem kierunkowskazy na srebrne (pod kolor klamki i felg) oraz zczochraną dźwignię zmiany biegów na Momo Corse czarno-czerwoną - pasuje idealnie :) Reszty nie piszę, bo standard i nie chcę Was dłużej zanudzać :)

Jak powyższe fotki się spodobają i będzie potrzeba wrzucenia następnych to się jakoś zmuszę i wykonam stosowne, dla dobra czcigodnych Alfaholików ;)

Pozdrawiam!

Bardzo ładna Alfunia, taka mi się właśnie marzy :D powiedz mi jak sprawuje się w niej silnik i nagłośnienie? 8) Robiłeś coś już przy niej? Czy tylko standardowe wymiany?

scudettokrk napisał:
Bardzo ładna Alfunia, taka mi się właśnie marzy :D powiedz mi jak sprawuje się w niej silnik i nagłośnienie? 8) Robiłeś coś już przy niej? Czy tylko standardowe wymiany?

Póki co wymieniłem akumulator, ale niedługo do wymiany będzie sonda lambda (już się świecie kontrolka) i rozrząd. Ogólnie sprawuje się świetnie, choć trochę hałasuje na dziurach - nie stuka, nie puka, ale tak dziwnie... piszczy, skrzypi. Ponoć to nic strasznego, bo jakby się coś miało dziać to by właśnie stukała, zresztą prowadzi się idealnie, więc się nie przejmuję jakoś szczególnie :)

Nagłośnienie... cóż... bajka :) Przesiadłem się do tej Alfy z PGT 407, które miało standardowe nagłośnienie i doznałem lekkiego szoku. Wszystko brzmi czysto, dźwięk jest delikatny i przyjemny dla ucha nawet przy bardzo wysokiej głośności, nie ma żadnych buczeń, szmerów itp. W bagażniku mam oryginalny sub-woofer, co dodatkowo potęguje muzyczne doznania ;)

Można wiedziec ile dałeś? Jak już mówiłem chciałbym taką kupic, ale jak patrzę na allegro to rozpiętośc cen jest raczej ogromna :-) sprowadzona czy krajowa?

scudettokrk napisał:
Można wiedziec ile dałeś? Jak już mówiłem chciałbym taką kupic, ale jak patrzę na allegro to rozpiętośc cen jest raczej ogromna :-) sprowadzona czy krajowa?

Krajowa. Dałem 21.000PLN :)

Gdy szukałem to warunkiem było to żeby była 2-drzwiowa, z silnikiem benzynowym - w tym wypadku wchodziło w grę tylko 2.0 - i w jakimś sensownym jak na Alfę kolorze - czarna, albo czerwona. Drogą eliminacji wypadło na tą, którą już od pół roku jeżdżę ;)

Gabor napisał:
sporo czytałem Wasze wypociny i oglądałem kilka naprawdę ślicznych belli - wybaczcie
dla kazdego wlasciciela belli jego maszynka i tak bedzie ta naj...kazda w jakis sposob sliczna. Twoja rowniez...tylko tych wypocin nie rozumiem...gratuluje autka niech sluzy dlugo...pozdrawiam

Śliczna i w słusznym kolorku (jak i moja :D )
Możesz podesłać nawet na PW jakieś dodatkowe fotki wydechu z kilku ujęć. Z góry dzięki

p.maiki napisał:
Śliczna i w słusznym kolorku (jak i moja :D )
Możesz podesłać nawet na PW jakieś dodatkowe fotki wydechu z kilku ujęć. Z góry dzięki

Jeśli chodzi o wydech to mam filmik cały :P Także nie widzę większych problemów z wrzuceniem na youtube :) Jutro się postaram, bo muszę najpierw poszukać, a i trochę trzeba się na jutro pouczyć :P

bija22 napisał:
Gabor napisał:
sporo czytałem Wasze wypociny i oglądałem kilka naprawdę ślicznych belli - wybaczcie
dla kazdego wlasciciela belli jego maszynka i tak bedzie ta naj...kazda w jakis sposob sliczna. Twoja rowniez...tylko tych wypocin nie rozumiem...gratuluje autka niech sluzy dlugo...pozdrawiam

Dzięki :) Co do wypocin to nie było w tym nic obraźliwego, wierz mi :) Przez wypociny w tym przypadku rozumiem posty pisane z dużym zapałem. To wybaczcie też nie tyczy się belli (że niby brzydkie), ale tego, że się wcześniej nie udzielałem - tak gwoli wyjaśnienia, żeby już nikt się nie mógł przyczepić :)

Ładniutka ta Twoja Alfa i felgi identyczne jak na mojej :wink: . Kolor najbardziej odpowiedni dla Alfy . Fajnie by było mieć taką u siebie pod domem .

Dorzuć więcej fotek no i czekamy na filmik.

bija22, ja się domyślam co Gabor, miał na myśli pisząc
Gabor napisał:
rozumiem posty pisane z dużym zapałem
:mrgreen:

Gratulacje super bella bardzo ładny kolorek duzo duzo przyjemnej jazdy ci zyczę i wypocin pozdrawiam <hello>

oki rozumiem...pozdrawiam serdecznie...pokaz jeszcze swoja belle z nowymi dodatkami :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót