• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] coś nie tak z komputerem

• Autor wątku Autor wątku Pitus25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pitus25

Guest
Hej mam kolejne pytanko.

Od jakiegoś czasu mój kopmuter szaleje, przy zapalaniu auta nagle wyskmoczy info, że coś nie tak z zarówkami, że któraś spalona, sprawdza wszystkie i jest ok, nest time jest wszystko ok, czasmi wyskoczy mi info ze cos nie tak z świecami żarowymi :) i znika, czasami podczas jazdy wyskoczy mi ze ASR przestaje działać i też już się przyzwyczaiłem do tego ale ostatnio co się stało to zaskoczyło mnie całkowicie :) jadę autem i nagle patrzę na stacyjkę a kilkometru te dzienne i całkowite mrugają sobie :) czy ktoś wie co to oznacza??

:)

Widzę że nie jestem sam! Mam dokładnie ten sam problem, ale dodam, że u mnie jeszcze mi centralny wariuje. Zauważyłem że dzieje się to tylko przy dużej wilgoci (obfite deszcze, lub kilkudniowe drobniejsze opady) - podejżewam wiązki elektryczne gdzieś z przodu pojazdu. Mam pytanie - czy była Bella bita? Bo moja na 100% miała dzwona zanim ją nabyłem.

Spróbuj pododłączać przyłącza psiknąć jakimś elektrokontaktem i na powrót podłącz - to wygląda na chwilową utratę kontaktu

Moja nie miała dzwona i nic podobnego na razie nie występuje a auto mam 1,5miesiąca i ostatnio sporo po nim lało... zobaczcie czy wszystkie wtyczki pod maską macie obudowane plastikami bo tam może sie dostawać wilgoć... podpięcie pod kompa nie zawsze w takim przypadku pokaże co jest grane ;// jak przekręcasz klucz w stacyjce to świeci wam się na początku przez kilka sekund kontrolka poduszki czy nie ??

sprawdz dokladnie polaczenia do masy! wszystkie!

slip83 napisał:
Mam pytanie - czy była Bella bita? Bo moja na 100% miała dzwona zanim ją nabyłem.

nie moja na 100% nie była bita

alfaholik-Bioły napisał:
jak przekręcasz klucz w stacyjce to świeci wam się na początku przez kilka sekund kontrolka poduszki czy nie ??

tak mi wszystko świeci a później jeszcze mruga przez jakiś czas pewnie pompuje się :)

Jak się świeci to nie jest to o czym myślałem :mrgreen: niestety musisz szukać w elektryce ;//

Amortyzatory
Powrót