• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

147 3.2GTA

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
mam zamiar zakupic jeszcze jedna alfe tym razem cos mocnego 147 3.2GTA i mam pytanie ile to pali jezdzi ktos z Was taka ??? bo wiem ze spalanie podane przez producenta i spalanie w rzeczywistosci odbiega od siebie no i ogolnie czy warto ja kupic jakie sa za a jakie przeciw??

jakbym miał pieniądze to bym kupił bo samochód naprawdę bardzo mi się podoba, minusy pewnie jakieś tam są ale myślę że nie warto sobie nimi zaprzątac głowy :twisted:

Fury ma Alfe Romeo 156GTA, także myślę, że wypowie się w tym temacie

mialem okazje smigac 147 Gta co do spalania na wyscigu jak jezdzila jak otwierajacy pod gore caly czas srednia cos kolo 16-17 wyszla autko ogolnie fajne jednak 2 dni jezdzenia (nie mowimy o jezdzie sportowej jednak jezdzila w miare szybko) na wyscigu i przegub stukal jezeli masz na paliwko to polecam mnie niestety zmusilo do zakupu dieselka

Mialem okazje pojezdzic tym potworkiem przez tydzien.Suuuper auto do scigania,jednak do codziennej jazdy to to sie nie nadaje.Srednie spalanie w trasie mialem 11.8 w miescie dochodzilo do 18 tyle ze sie nia bawilem:) Swietne trzymanie na drodze,super hamulce -to auto nie wyprzedza ono poprostu pochlania wszystko co nie jest jakims sportowym bolidem.Jest dosc glosne w srodku ale to tez ma tak byc,dzwiek pracy motoru i wydechu basowy,przyjemny ale nie chcialbym nia zrobic 2000km bez przerwy.Z minusow - spore spalanie(ale to tak ma byc) za twarde zawieszenie do codziennej jazdy-kiepsko to sobie radzi z nierowna nawierzchnia,wali na dziurach,slabo pod krawezniki itd...Zawiecha byla w nim nowa ale jak znam polskie drogi to szykuj od razu kase na wymiane..Moja opinia-suuuper silnik,swietna zabawa,niezly scigacz,zwraca uwage (tutaj mowia na to eyescatcher) ale nie dla takiego starucha jak ja-wole wozic dupsko moja 166:))))

Silnik- potęga :!:
Kasta- malina :!:
Jazda-marzenie :!:
Osiągi-strach się bać............. jak Cię stać na taką furę to parę litów w tę czy wewtę robi jakąś różnicę :?: :?

Osobiście nie widzę żadnych "przeciw"

P.S.
To ma być nówka czy z drugiej ręki?

no wlasnie sie zastanawiam myslałem tez o 159 2.4 diesla 200KM ale troche drogie sa

mam okazje co jakis czas pomykac 156 gta jwst cieższa o 159 kg. od 147 ale powiem tak niema gdzie tym jezdzic troszku słabe chamulce - jadac na żar i z powrotem znaczne pogorszenie skutecznosci hamowania moze ze autko ma przejechane 85000km ale poza tym rewelka moja 164 3.0 v6 24v zostaje z tyłu ale za to lepiej trzyma sie na zakretach
az boli ze nie dali el. zawiecha naprawde by sie sprawdziło pali ok 20 l na 100 przy ostrej jezdzie i oleju ok 0,75l na 1000 km nio i serwis zabujczy ale przy takiej bryce nie liczy sie kasy hehe polecam!!!

mysle ze pytanie ile to pali jest nie na miejscu, jak sie kupuje takie auto to i na paliwo musi byc :wink:

nie dokonca nie na miejscu bo czasem masz na konia ale nie masz na bat!

z tym batem to też troche racji- jak wybulisz wsie oszcze dnosci na bryke to czasem nie starcza na AC a co dopiero na paliwo hehe- żarcik taki!!!

Spalanie
Miasto 17-20
Trasa 10-14

Za
+ frajda z jazdy
+ jeszcze raz Frajda z jazdy
+ Wyglad GTA jest :shock:

Przeciw
- koszty np. ubezpiecznenia
- upierdliwe usterki (jak to z AR)

Pozdrawiam

Amortyzatory