• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147/156]Tuleje poliuretanowe

• Autor wątku Autor wątku shogunnn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shogunnn

Guest
Witam Wszystkie Alfoholiczki i Alfoholików!

Jestem producentem poliuretanowych elementów zawieszenia i coraz częściej jestem pytany o części do Alfy Romeo.
Mam prośbę do wszystkich zainteresowanych poliuretanem użytkowników o pomoc w zrobieniu zestawu na cały samochód.
Pomoc polegała by na udostępnieniu części zawieszenia które są potrzebne do zebrania odpowiednich wymiarów. Najchętniej nawiążę współpracę z kimś z Wrocławia aby bez potrzeby nie nabijać dodatkowych kosztów związanych z przesyłką.
Dla chętnych przewidziany jest oczywiście rabat na części które powstaną przy ich pomocy.
Na początek chciałbym zacząć od 147/156 których jest najwięcej i są najbardziej popularne na naszych dziurawych drogach.

chętnie się złapię na drążek stabilizatora przód, bo tylko to mam nie wymienione he he

chętnie się złapię na drążek stabilizatora przód, bo tylko to mam nie wymienione he he

A jak mam wszedzie gumki wiec zonk :)
a nawet dodatkowe np: zamiast tych gumek na wahaczu ktore trzymaja widelki amora na przodzie
w sumie mozna by sie pokusic o poduchy silnika skrzyni poduszek amorow przod i tyl i bylby komplet

Ciekawe od czego zalezy cena np takiej poduchy pod silnik ?

Witam

mogę udostępnić samochód do pomiarów, jestem z wrocławia, w razie czego pisz;)

No właśnie, w marcu czeka mnie wymiana wahaczy przód,
chciałbym jakiś wytrzymały komplecik.

Można prosić jakieś dane kontaktowe do użytkownika "shogunnn" zajmującego się tymi poliuretanami do zawieszenia?
Posiadam wymontowane do 156 górne wahacze i chce teraz wymieniać dolne wraz z stabilizatorami więc mogę udostępnić te części do pomiarów.

Rozumiem, że te poli to gumy typu załóż i zapomnij? Bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem wcześniej :P Ile kosztuje komplet tego do, dajmy na to, 145?

Za kilka dni będę wymieniać u siebie tuleje zawieszenia - jeśli chcesz to te jeszcze "wyglądające w miarę" mogę Ci wysłać jako wzór oczywiście bez zwrotnie.

Czy wiadomo już coś na ten temat? A może ktoś już wie gdzie można nabyć takie cuda do 156 SW 2000r?

Witam.
Ja lada chwila będę wyzbywał się podobnego kompletu. Kupiłem go myśląc o wymianie. Okazało się jednak, że dotychczasowe elementy trzymają się wyjątkowo (długo) dobrze. Niestety sprzedałem swoją Alfę :( , są mi już więc niepotrzebne.

Lada chwila wystawiam aukcję.
Jeśli jest ktoś zainteresowany zapraszam na GG:20048.

Witam.
Ja lada chwila będę wyzbywał się podobnego kompletu. Kupiłem go myśląc o wymianie. Okazało się jednak, że dotychczasowe elementy trzymają się wyjątkowo (długo) dobrze. Niestety sprzedałem swoją Alfę :( , są mi już więc niepotrzebne.

Lada chwila wystawiam aukcję.
Jeśli jest ktoś zainteresowany zapraszam na GG:20048.

jestem zainteresowany takim zestawem, wysłałem Ci wiadomość

jakie są plusy i minusy tych poliuretanowych elementów zamiast seryjnych (gumowych ??) i jaka jest różnica w cenie ?

jakie są plusy i minusy tych poliuretanowych elementów zamiast seryjnych (gumowych ??) i jaka jest różnica w cenie ?

Plusy:
- Większa precyzja i czułość w kierowaniu
- Zwiększona wytrzymałość tych elementów

Minusy:
- Czujesz wszystko co leży na jezdni (ja bym to jako plus dał :) )
- Jakby nie patrzeć buda bardziej dostaje, bo nic nie jest tłumione przez elementy gumowe.

Co do cen nie znam się, nie orientuje się, zarobiony jestem więc nie wiem :)

Amortyzatory
Powrót