[146] zepsuty przycisk od el szyby

Yyogi22

Nowy
Auto
146 1,6 Ts 2000r
problem jest następujący, jeszcze nie dawno wszystko działało, tylko czasem niełączył przycisk po stronie kierowcy od szyby pasazera, a teraz przycisk ten wogole nie działa, poprostu coś w nim nie łączy, i pytanie jest następujace: czy da się jakoś rozebrać ten przycisk i go troche podreperować?? robił już to ktoś??

ponaciskaj go duzo razy dosc mocno. spotkalem sie juz z tym problemem pare razy.. zasniedziałe styki .. gdy to nie pomoze to trzeba by go rozebrac i przeczyscic albo kupic nowy :)

no i działa :) troche mocniej poprzyciskałem i działa, wielkie dzieki, pozdrawiam:)

Dobry sposób ale u mnie tylko w 50% szyba schodzi ale nie podnosi sie bez rozebrania sie nie obejdzie

Zestyki się trochę wypalają bo są za małe do płynacego przez nie prądu.
Albo za duzo plaka się stosuje do deski hihi i zalany jest (oczywiscie jeżeli folia pod przyciskiem jest uszkodzona i płyn przedostanie się do zestyków).

Można rozebrać bez problemu.
Obejrzeć dokładnie maleństwo znaleźć szczelinę podziału elementów i delikatnie podwazyć na zatrzaskach np wkrętakiem precycyjnym. Plastik jest z tych miekkich raczej i szybko nie pęka. Zestyki sa pod płytką drukowaną, której nie da sie juz ściagnąć ale z boku je widać i mozna je przetrzeć drobnym papierem sciernym i powinno działać.

U mnie niestety żadna z metod nie odniosła skutku :((( Jedyne wyjście- wymiana. A przy okazji może ktoś ma na sprzedanie? Może być używany.;)

Spróbuj docisnąć lekko wkrętaczkiem zestyk jak przełczysz na rozebranym przełączniku, albo zmostkować (obejść zestyk) kawałkiem drutu na chwilę. Może to nie wina przełącznika.
Na allegro są takowe

Niestety żadna z twoich metod nie odniosła skutku. Musiałem nawet odizolować tą blaszkę żeby móc sterować szybą od strony pasażera. No cóż- pozostaje mi poszukać na allegro. ;)

U mnie przycisk "głupieje" i opuszcza lub podnosi szybę jak chce, tzn. naciskam do góry a szyba jedzie w dół. Tak jakby zmieniała się polaryzacja :roll: Muszę to rozebrać i zobaczyć co da się z tym zrobić. Dzieje się tak nie zawsze, raz na jakiś czas.

Amortyzatory
Powrót