• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] sam skreca w prawo.

Auto
Alfa Romeo 156 SW 1,9JTDM (150KM) 2005r.
Znów problemik, otóż gdy jade prosto i puszcze kierownicę to samochod sam mi skreca w prawo. I to dosc szybko. Nawet jak ją trzymam to czuje ze chce sie obracac w prawo. w nic nie uderzylem stalo sie to tak samo po prostu. Cisnienie w oponach mam jednakowe sprawdzalem.

A jak jedziesz na wprost to masz kierownice idealnie prosto ?

A cos dokładniej mozesz powiedziec tz czy opony sa firmowe czy np bieżnikowane
Lub czy to sie stalo po wymianie z letnich na zimowe a moze Poprostu zawieszenie padlo lub zbieżność wymaga ustawienia moze wystarczy Poprostu zamienić opony z przodu do tylu lub sprawdzić czy odważniki sie nie odczepiły powodów moze byc sporo

Re: sam skreca w prawo.

solaris2007 napisał:
Znów problemik, otóż gdy jade prosto i puszcze kierownicę to samochod sam mi skreca w prawo. I to dosc szybko. Nawet jak ją trzymam to czuje ze chce sie obracac w prawo. w nic nie uderzylem stalo sie to tak samo po prostu. Cisnienie w oponach mam jednakowe sprawdzalem.
przyjzyj sie oponom,zamien kola z lewego na prawe...jesli nie bedzie efektu zbierznosc do sprawdzenia(a przed tym luzy)

Chyba kola przeloze i zbacze co bedzie sie dzialo. Opon nie zmienialem, jezdze caly czas na takch samych, nie są bieznikowane i sa w stanie dobrym. No i to ze sam mi skreca to biore oczywiscie tylko pod uwage rowna nawierzchnie.

Zbieżność też wypadało by zrobić, a jeśli tak jest od zawsze to może wypadkowa przeszłość ?

Amortyzatory
Powrót