OK, podsumuję to czego juz jestem pewny. W mojej alfie 146 1.4 16V T.S `99r. (mam ja od poczatku z salonu) siedzi przeplywomierz 0 280 218 001 z wkladka F 00C 2G2 030 (koszt ok 800zl) , identyczna wkladka jest w przeplywomierzu 0 281 002 180 - koszt ok 400zl -w intercarsie dali mi rabat i oryginal Boscha kupilem za 345zl.
-zaczne od problemu - zapalila sie kontrolka od ukladu wtryskowego, obroty falowaly, szarpalo auto. Wyjazd do sprawdzonego elektronika (servis Bosch, Ruciane, Jan Tkacz), podpiecie do kompa -wskazuje bledy przeplywki i sondy, jednak pan mowi ze najpierw przeplywomierz bo on ma wplyw na lambde. Laczny koszt u tego Pana -70zl
Szukanie przeplywki posiadajacej ta sama wkladke po forach na wlasny koszt
Wymiana gratis, (bylem przejazdem- u Pana Tkacza tak zeby w razie jakby cos jeszcze bylo mogl pomoc) -ale po wymianie i odpaleniu autko wrocilo do normy. Przy wymianie przeplywki konieczna wymiana filtra powietrza (to juz sam)
Przy Alfach wazny jest dobry mechanik/elektronik (ten Pan jest bardzo dobry, oraz uczciwy), czasem szczescie i grzebanie po forach

Tak więc całość nie wyszła tak drogo... i na tle innych aut w normie

Pozdrawiam wszystkich, moze komus sie przyda ta informacja.
A i jeszcze jedno, na niektorych forach (nawet Alfy) mozna spotkac ze wkladka o numerze F 00C 2G2 030 jest podroba... byc moze sa podroby o takim samym numerze (no bo jaki sens bylby podrabiania czegos czego nie ma), w kazdym razie numerem wkladki nie mozna sie sugerowac... - ktos gdzies umiescil zdjecia wkladek... mozna sugerowac sie sposobem oznaczenia/wybicia numerow. Takie moje zdanie.