• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Problem z oponami - zbieżność??

• Autor wątku Autor wątku brooklyn10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brooklyn10

Guest
Witam problem mam następującej treści...
Niedawno zakupiłem sobie 146 -kę w całkiem przyzwoitym stanie. autko holenderskie.

Od razu wymieniłem opony na zimowe... i podczas wymiany okazało sie że przednie opony są "skanowane" od wewnątrz.
Ogólnie autko prowadzi sie bez zarzutu, nie ściąga (nawet przy 100km/h), nie piszczy na rondach, nic sie nie tłucze nawet na wyboistych odcinkach, jednym słowem jedzie idealnie.
Wie ktoś może co może być powodem takie zużycia opon? To wada zbieżności? ktoś gumę przypalił? Wina ABS?
Szukałem w goolach ale nic konkretnego nie znalazłem

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Najprawdopodobniej zbieżność. Mogłeś od razu sobie ustawić przy zmianie opon. Dziwne, że sami tego nie zaproponowali widząc tak zjechane oponki.

Tak w ogóle, z taką zbieżnością wcale nie musi ściągać :) jeśli ktoś ustawił sobie kąty jak w F1 ;) byle po obu stronach było równo :D

Ja tez tak mam i to na 90% jest zbieznosc. Jak zmienie wahacze i ustawie na nowo to dam znac, czy pomoglo.

Pozdr.!

Amortyzatory
Powrót