• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Podciśnienie w rurze ssącej

Karol88

Nowy
Auto
146 1.7 16v, 166 2.0 V6 TB
Witam.
Właśnie kupiłem i w poniedziałek będę montował w mojej AR 1.4 Boxer wskaźnik przeznaczony do pomiaru podciśnienia w rurze ssącej.

Do zestawu będzie dodana uniwersalna instrukcja montażu, ale ja wolę się zapytać, czy ktoś orientuje się gdzie będę musiał to podłączyć do silnika.

Mi wydaje się że gdzieś na kolektorze tylko gdzie? Za przepustnicą? Może przed?

Re: Podciśnienie w rurze ssącej

Karol88 napisał:
Witam.
Właśnie kupiłem i w poniedziałek będę montował w mojej AR 1.4 Boxer wskaźnik przeznaczony do pomiaru podciśnienia w rurze ssącej.

Do zestawu będzie dodana uniwersalna instrukcja montażu, ale ja wolę się zapytać, czy ktoś orientuje się gdzie będę musiał to podłączyć do silnika.

Mi wydaje się że gdzieś na kolektorze tylko gdzie? Za przepustnicą? Może przed?
za przepustnica oczywiscie.pytanie tylko po co ci vakumetr w AR?

Sprawdź na kolektorze dolotowym - zdaje sie, że widziałem tam gdzieś, jakieś nagwintowane otwory. A swoją trogą też się zastanawiam po co to montować :|

Wakuometr tylko popsuje ci samopoczucie :wink: bo aby zachować najlepsze wskazania musiałbyś się Alfą toczyć (i to najlepiej z górki) ...

Amortyzatory
Powrót