[146] Montaż klimy. Czy da radę?

Karol88

Nowy
Auto
146 1.7 16v, 166 2.0 V6 TB
Witam.

Zastanawiam się czy jest możliwość zamontowania samodzielnie klimy do AR 146 96r.

Nie było jej oryginalnie, ale pomyślałem sobie że skoro i tak nie mam chwilowo wnętrza (całej konsoli) bo zostało usunięte po wypadku, a muszę sprawić sobie nową to kupię z modelu w którym była klima.

I właśnie tu rodzi się moje pytanie jakiego sprzętu(części) muszę dokupić aby zamontować klime tak żeby oczywiście działała?? :)

Czy ma może ktoś z was dostęp do części klimy?

Panel, nagrzewnice, węże klimy, elektrykę, kompresor, osuszacz, mocowanie kompresora ale z tego co pamiętam tam będzie już i chłodnice klimy.

W sumie to jest trochę rzeczy :)

Zobaczę jakimi funduszami będę dysponował po remoncie.
Jeśli się zdecyduję to na pewno dodam fotki z moich zmagań z montażem.

Może bedzie trzeba coś ciać w budzie nie wiem w 33 nie było trzeba .

Obawiam się Kolego, że nie bardzo będzie Ci się to opłacać - nie wiem czy warto na te kilkanaście dni w roku (mam oczywiście na myśli letnie upały) cudować z klimatyzacją. Nie wspomnę już o jej nabijaniu odgrzybianiu i innymi kosztami związanymi z jej eksploatacją ;//

A o jakich kosztach mowa? Oczywiście chodzi mi o koszty eksploatacyjne samej klimy.

napełnienie, odgrzybienie to rożnie u mnie w mieście to wydatek około 200zł - 300zł zależy gdzie się robi licząc ze masz wszystko szczelne bo jak nie to operacje będziesz powtarzać

Za 900 zł można kupic agregat od klimy postojowej. Ale będziesz wyglądał jak bus-chłodnia.

Widziałem takie agregaty :) Faktycznie chłodnia.

Ale na przykład na zlocie pięknie piwko by się chłodziło :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót