• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] moje kochanie gasnie i to bez uprzedzenia...

• Autor wątku Autor wątku Diego
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Diego

Guest
W mojej alfie (146 1,6 16V TS) mam zarzucony gaz sekwencje... autko chodzi jak ta lala, i pisczy nie stuka... lecz w pewnej chwili gasnie i za nic nie mozna odpalic... w zamian swieci sie czerwona kontrolka awarii wtrysku, odczekam z 15 minut i jest znow wszystko ok
jakies pomysly przed wizyta z autkiem u mechanika ?

i druga sprawa...
zmienial ktos podswietlenie zegarow? mam fantazje zeby mie tam sie na czerwono swiecilo i nie wiem czy wystarczą barwione żarówki czy tez musze sie pobawic z diodami...

z gory dziekuje za kazdego posta w tym temacie

Diego napisał:
zmienial ktos podswietlenie zegarow? mam fantazje zeby mie tam sie na czerwono swiecilo i nie wiem czy wystarczą barwione żarówki czy tez musze sie pobawic z diodami...

Nie wiem jak w nowszych wersjacj AR145, ale w mojej zielone podświetlenie zegarów to zasługa zielonej folii, którą podklejone są zegary a nie żarówek, więc nie spodziewał bym się, ze sama wymiana żarówek przyniesie zamierzony efekt ;//

Coś mi to wygląda na czujnik położenia wału korbowego. Jak się trochę nagrzeje to pada - koszt ok. 120 zł.

SG0240 napisał:
Coś mi to wygląda na czujnik położenia wału korbowego. Jak się trochę nagrzeje to pada - koszt ok. 120 zł.

trudno tez powiedziec ze to moze byc to... czasami przejade i ze 100 km i nic, a nieraz zdarze z domu wyjechac i gasnie, reguly nie ma....

myslelem ze to przeplywomierz i wymienilem, teraz chodzi normalnie (nie ma plywania silnika) ale nadal gasnie ;/

as napisał:
Diego napisał:

Nie wiem jak w nowszych wersjacj AR145, ale w mojej zielone podświetlenie zegarów to zasługa zielonej folii, którą podklejone są zegary a nie żarówek, więc nie spodziewał bym się, ze sama wymiana żarówek przyniesie zamierzony efekt ;//

wczesniej jezdzilem CC 700 a jako ze to tez wloskie to prawdopodobnie forma podswietlenia jest ta sama... tam rzucilem niebieskie diody i wygladalo za....bi...ie !!!! mam nadzieje ze tu tez mi sie uda z takim efektem :)
tylko ze diodki czerwone jako ze autko tez tego koloru ;d

wczesniej jezdzilem CC 700 a jako ze to tez wloskie to prawdopodobnie forma podswietlenia jest ta sama... tam rzucilem niebieskie diody i wygladalo za....bi...ie !!!! mam nadzieje ze tu tez mi sie uda z takim efektem
tylko ze diodki czerwone jako ze autko tez tego koloru ;d

Jak Ci się uda i będzie jako taki efekt - daj znać to sam może coś pomyślę :wink:

SG0240 napisał:

dziekuje za sugestie :) faktycznie czujnik :)
koszt =>> 82 zł :)

Amortyzatory
Powrót