• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Jak wyjąć zagłówki z przednich foteli?

dareme89

Nowy
Auto
166 '04 2.4 20V
jak zdjac zaglowki z przodu? dodam ze nie ma przycisku. w instrukcji jest napisane zeby obrocic pin o 90 stopni w lewo ale nie wiem co to jest pin. ma ktos pomysl?

Męczyłem przedchwileczką po ciemaku zdejmowanie zagłówków w 145 i już wiem jak te skur$#%*@ stwo się zdeimuje :evil: Pod podstawą słupka jest drut ( zajger )który się odciąga i wtedy bez problemów demontuje się zagówek

Re: Jak wyjąć zagłówki z przednich foteli?

dareme89 napisał:
jak zdjac zaglowki z przodu? dodam ze nie ma przycisku. w instrukcji jest napisane zeby obrocic pin o 90 stopni w lewo ale nie wiem co to jest pin. ma ktos pomysl?
Chodzi o pręty, na których mocowane są zagłówki. Nie pamiętam tylko, czy trzeba obrócić obydwa, czy jeden z nich, ale to sobie sprawdzisz. Owiń tylko czymś pręt, żebyś go nie porysował.

koledzy, ja mam problem z tym, moje zagłówki są na plastikowych drutach, nie moge ich obrócić i nie namierzyłem żadnego druta. W instrukcji którą posiadam nie mam nic o wyjmowaniu zagłówków przednich tylko tylnich. Macie jakiś pomysł? Moja alfiunia to 146 '99.

Amortyzatory
Powrót