• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Jak myslicie ?

• Autor wątku Autor wątku Jajdel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jajdel

Guest
Chciałbym zmienić cos w mojej Alfie i w wyniku virtualnego tuningu uzyskałem cos takiego:

Jak uważacie co warto zmienić?

alfa146wydechhj5.jpg

alfa146wydechtyp2js7.jpg

alfa146wydechlampyah9.jpg

alfa146wydechtyp2lap6.jpg

hmmm
jestem raczej zwolennikiem teorii im mniej udziwnien tym lepiej...
ja tam nie ruszam mojej alfuni :mrgreen:

ale lampy nawet nawet :D

te lampy są nawet fajne, ale ja też jestem zdania że fabryki sie nie poprawia. Jeśli jednak chcesz coś zmienic to te lampy są ciekawe i nie będzie efektu "wieś tuning" :lol: Jeśli chodzi o końcówkę wydechu to pozostałbym przy tej którą masz teraz...

mam taki sam wydech jak Ty oryginalnie...i za nic go nie zmienie...chyba zaden nie bedzie ciekawiej wyglądał....a lampy....nawet ładnie wyglądają....ale swojej alfettcie bym tego nie zrobił....

Wydech owal zostaw.Lampy :?: Jak nie masz na co kasy wydać.Zdjął by tylko oznaczenia.

Mnie bardziej podobają się podwójne końcówki wydechu, nie lubię tych a'la odkurzacz :P
Lampy zostaw fabryczne.

grzelutek napisał:
Zdjął by tylko oznaczenia.

a jak najlpeiej zdiac te oznaczenia :?:
one sa tylko przyklejone :?:

bo myslalem zeby to zlikwidowac i nakleic cos takiego KLIK :mrgreen:

a tak przy okazji...
kto moglby mi zamowic ta flage bo nie mam tej karty :cry:

raczej nie jestem milosnikiem tuningu... ale te lampy calkiem nie zle :shock: no i flaga ITALY jak najbardziej :wink:

a ja zapytam tak :) bo ja chcialbym wlasnie nie zciagnoc lecz nakleic z prawej BOXER :) gdzie takie znaczki kupic :?: :?: :?:

Co masz do fabrycznych lamp? Są bardzo ładne moim zdaniem. Koncówka wydechu chyba ładniejsza jest w wersji dwururki. A co do emblematów... hm... W moim po zakupie nie bylo,wiec nabyłem nówki orginały :mrgreen: I zaraz bardziej mi sie lepiej podoba, nie jest jakoś łyso. Teraz mam prześlicznie błyszczące napisy "145" i "T.spark" . Oznaczenie pojemności sobie podarowałem ,bo 1.4 to chyba nie ma sie co chwalić :wink:

Pozdr. Tiga

lamp raczej nie zmienię, jeśli alfa byłaby czarna ładnie by się komponowało, a co do wydechu to się jeszcze zastanaowię....

Ja mam pojedynczy i wydaje mi sie ze bardziej pasuje niz te dwie "swińskie dziurki nosowe" :twisted:

Według mnie tłumik owal ze zmienionymi lampami duzo lepiej wyglada ja bym tez zmienil w mojej tylko ze niema blendy na 155 a same lampy bez zmienionej blendy to kijowo wyglada zrob jak uwazasz :)

146 w takim kolorze jak Twoja i z takimi lampami parkuje u mnie pod uczelnią, i mimo że jestem raczej przeciwnikiem tuningu to takie zestawienie bardzo mi sie podoba. Jesli chcesz, to w środę mam zajęcia na tej katedrze i mogę zrobić fotki tej alfy i umieścić na forum lub przesłac na priva.

Ja bym zdjął tylko napis 1.9JTD :) potwierdzam zdanie czarek145, fabryki się nie poprawia.

tutaj nikt nie poprawia fabryki tylko ulepsza wizualnie trzeba przyznac ze oryginalne swiatła sa brzydsze od tych na zdieciu takei jest moje zdanie no ale to kwestia gustu, a bylo niebylo kazdy z nas poprawia fabryke.

super pasują do calibry golfa czy bmw ALE NIE DO ALFY - to moje zdanie

Amortyzatory
Powrót