• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Filtr Kabinowy

• Autor wątku Autor wątku Mlody189
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mlody189

Guest
mam pytanie gdzie w alfie 146 znajduje sie filtr kabinowy :?:

Przód, prawa strona podszybia. Demontujesz czarny plastikowy panel pod wycieraczkami, potem wyciągasz kolejny panel który znajduje się pod szybą (dokładniej po profilem szyby) i widzisz filtr, albo widzisz dziurę a wtedy oznacza to ze nie masz filtra. Ale zawsze możesz go dokupić wraz z ramką montażową.

Dzieki czyli nie mam filtra. Dzis wlansie to zdemontowalem i jest dziura.

Wydaje mi się że samej ramki się nie kupi, występuje ona tylko z filtrem. I wydaje mi się że część dostępna tylko w ASO.

Lesio napisał:
Przód, prawa strona podszybia. Demontujesz czarny plastikowy panel pod wycieraczkami, potem wyciągasz kolejny panel który znajduje się pod szybą (dokładniej po profilem szyby) i widzisz filtr, albo widzisz dziurę a wtedy oznacza to ze nie masz filtra. Ale zawsze możesz go dokupić wraz z ramką montażową.

Jeszcze tylko w kwestii formalnej. Na niektórych forach piszą, że aby wymontować ten plastik zewnętrzny trzeba demontować ramię wycieraczki. Nie jest to prawdą - wystarczy tylko włączyć zapłon majtnąć wycieraczkami aż staną na pion i zostawić w takiej pozycji. Robota idzie wtedy znacznie prościej.

Amortyzatory
Powrót