• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] CZy macie tak samo ?????????

Yyogi22

Nowy
Auto
146 1,6 Ts 2000r
a mianowicie, chciałem sie spytać na jakich śrubach macie przykręcone koła przednie bo u mnie jest tak : prawe przednie koło jest przykręcone na 3 cieńszych śrubach i jednej grubszej(chodzi mi o grubość trzpienia z gwintem), natomiast lewe zaś przykręcone jest na 2 grubych i 2 cieńkich, dodam że w alufelgach (orginalne) otwory pasuja do tych śrób, takrze zamiana felgi np lewej na prawą strone czy odwrotnie jest niemożliwa, a jak wygląda to u was w Alfach?? a z tyłu normalnie wszystkie jednakowe

Re: CZy macie tak samo ?????????

Yyogi22 napisał:
a mianowicie, chciałem sie spytać na jakich śrubach macie przykręcone koła przednie bo u mnie jest tak : prawe przednie koło jest przykręcone na 3 cieńszych śrubach i jednej grubszej(chodzi mi o grubość trzpienia z gwintem), natomiast lewe zaś przykręcone jest na 2 grubych i 2 cieńkich, dodam że w alufelgach (orginalne) otwory pasuja do tych śrób, takrze zamiana felgi np lewej na prawą strone czy odwrotnie jest niemożliwa, a jak wygląda to u was w Alfach?? a z tyłu normalnie wszystkie jednakowe
masz cos pokombinowane.nie spotkalem sie z jakimkolwiek autem by grubosc srub byla rozna.

U mnie wszystkie sa jednakowe... Zrozumialbym gdyby jedna z 4 srub na kole byla inna bo miala by zabezpieczenie... ale inna grubosc :?: :?: :?:

no to czemu w alusach otwory na śruby są: z lewej 2 wąrzsze i 2 szersze, a z prawej 1 szersz i 3 wąrzsze, alusy przecierz orginalne

U mnie również 16 sztuk jest jednakowych, a też mam org aluski. Zimówki mam na stalówkach i tu również każda jest taka sama... :wink:

Chyba raczej masz coś pozamieniane, jaki byłby sens takich kombinacji, śruby mają trzymać po równo każda. Dla własnego bezpieczeństwa wymień wszystkie na takie same.

A jaki masz rozstaw śrub mocujących felgę może masz 4x100 i ktoś wykombinował patent w zastępstwie pływających śrub

Pourywane śruby, na nowo rozwiercone otwory w piastach i rozwiercone felgi żeby na bidę cokolwiek pasowało. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. I nie ma mowy o jakiś zmianach po lifcie, czy przed liftem, to nie ma najmniejszego sensu.

jj82 napisał:
A jaki masz rozstaw śrub mocujących felgę może masz 4x100 i ktoś wykombinował patent w zastępstwie pływających śrub

Mnie również się tak wydaje - ktoś musiał coś pokombinować - zmierz rozstaw śrub we wszystkich felgach i piastach - sprawdź również czy gwinty wszystkich śrub i we wszystkich piastach są jednakowe :wink:

mam rozstaw 4x98, ale jeszcze jutro dogłębnie się temu przyjrze,
jj82 napisał:
a na czym polegają te pływające śruby??

pływajace sruby mają ruchomy kołnierz ktory umozliwia zalozenie na piaste 4x98, felg 4x100

jj82 napisał:

Wlasnie tak rozmyslalem od jakiegos czasu nad tymi srubami Yogiego i tez wpadlem na pomysl plywakow... ale skoro mowi ze ma oryginalne felgi to musi miec 4x98... Wiec cos tu nie gra

Amortyzatory
Powrót