• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Brak świateł mijania!

• Autor wątku Autor wątku adamo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamo

Guest
Witam, od kilku dni mam problem...
Wszystko zaczęło się od przepalenia żarówek świateł mijania - w przeciągu kilku h! Myślałem, że to naturalna kolej rzeczy, gdyż zmieniłem je dokładnie rok temu... Początkowo ucieszyłem się tym faktem... ;) i zamówiłem zestaw HID...
Dziś zamontowałem i lipa... zamiast jasności - egipskie ciemności ;)

Sprawdziłem przekaźnik świateł mijania, bezpieczniki wszystko OK... Drogowe, pozycyjne, awaryjne oraz przeciwmgielne (na tych obecnie śmigam ;// ) działają...
Co może być przyczyną? Padnięty zestaw HID...? Co mogę jeszcze sprawdzić?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Może odwrotnie podłączyłeś HID-y. Najlepiej kup jedną żarówkę H1 do świateł mijania i zobacz czy zwykła żarówka będzie świecic.

Jeszcze raz lukasz33155 bardzo dziękuje za pomoc, bez niej nie poradziłbym sobie :)

To skoro rozwiązaliście problem to może napiszcie o co chodziło, a Wy się do siebie uśmiechacie... :roll:

adamo, napisz co zrobiłeś po kolei, może ktoś inny kiedyś z tego skorzysta ;)

pozdrawiam

W wielkim skrócie napiszę tylko... ;) że włożyłem wtyczkę od przetwornic odwrotnie... :wink:
ona wchodzi w dwie strony - zabezpieczenie co jest na wtyczce ma być po zewnętrznej stronie przetwornicy... :twisted:

Amortyzatory
Powrót